Futsal: Excelsior'31 te sterk voor Marktzicht

In de hoofdklasse G waren de futsallers van Excelsior'31 met 6-2 te sterk voor Marktzicht uit Nunspeet. Een regelmatige overwinning na een 3-1 ruststand. Vooraf was Marktzicht, gezien de resultaten dit seizoen tegen Sparta Nijkerk en SVVN, een tegenstander om rekening mee te houden. Maar de resultaten uit het verleden gaven Marktzicht geen garantie voor de toekomst. Tegen Excelsior'31 was het team niet zo dominant als verwacht. Sterker nog, bij vlagen werd het team volledig weggespeeld door de roodhemden.  "Marktzicht speelde met drie spelers uit het tweede team", zo wist de Rijssense aanvoerder Alidus ter Harmsel na afloop te melden, "tenminste, dat zeiden ze."

Excelsior'31 had de hele wedstrijd een 'veld'-overwicht. Een 0-1 achterstand werd al snel geneutraliseerd door een treffer van John Lubbers (zie foto), en toen diezelfde John Lubbers - al na 8 minuten - een vrije trap dwars door het muurtje in het doel prikte, was dit het startsein voor een wervelende aanvalsfase van de Rijssenaren. Er was maar één persoon die dwarslag in de 1e helft, en dat was keeper Zwartbol van Marktzicht. Lange tijd was hij een sta-in-de-weg voor de Rijssenaren, want pas op slag van rust moest hij buigen voor de 3-1 van Alidus ter Harmsel. De 4-1 kort na rust van Jos Kreijkes leek de definitieve nekslag, maar Marktzicht weigerde te capituleren. Opnieuw leek keeper Zwartbol niet te passeren. Tien minuten voor tijd leek het zelfs nog even spannend te worden toen Marktzicht 4-2 scoorde. Maar omdat Robert Kwintenberg uit een mooie aanval al snel de 5-2 in de kruising krulde, was de spanning weer verdwenen. John Lubbers bepaalde de eindstand op 6-2, en met dit resultaat klimt Excelsior'31 van een 5e naar een 4e plek in de hoofdklasse.

"Over het resultaat ben ik niet zo tevreden, maar wel over de uitvoering. We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld", complimenteerde Excelsior'31-coach Marcel Lankamp zijn team. "Bovendien kunnen we nu afwachten wat de concurrentie doet komende week, want morgen speelt de nummer vijf SVW tegen nummer twee ZVV'91, en maandag nummer drie SVVN tegen koploper Sparta Nijkerk. In de top gaan er dus een aantal teams punten verspelen. Vooralsnog doen we nog volop mee." De scheidsrechters Schumacher en Söner, waarvan eerstgenoemde geblesseerd uitviel, hadden een gemakkelijke avond. "Ik vond het maar een tamme boel", grapte scheidsrechter Söner na afloop, "het werd nooit een echte wedstrijd." Dit was de verdienste van Excelsior'31, dat deze wedstrijd professioneel uitspeelde. "We hebben inderdaad zakelijk gespeeld", vond Marcel Lankamp, "maar ook dat is iets wat we moeten leren beheersen. Hiermee zetten we opnieuwe een stap in ons leerproces."
Volgende week donderdag 6 december speelt Excelsior'31 ook een thuiswedstrijd, om 20.00 uur in de Reggehal, tegen ZVD/Koopman Mode uit Denekamp.