Excelsior'31 trein dreigt volledig te ontsporen

Excelsior'31 trein dreigt volledig te ontsporen

Be Quick'28 1 - Excelsior'31 1 3-0

Opstelling Excelsior'31:
Doel: VFH
Achter: Goosen, Leurink, Eertink en Van Pijkeren
Midden: Zwollo (74. Hoekstra), Isa en Boksebeld
Voor: Ter Harmsel, Dangremond en Sepp (78. Rozemuller)

Afwezig: Janssen (ziek), Looms, Calkhoven en Scheppink (geblesseerd), Oude Kamphuis (geschorst)



verslag Jannes Boerman(www.voetbalnederland.nl)
Excelsior'31 weet negatieve spiraal niet te doorbreken
In de aanloop naar het duel tegen Be Quick’28 was niets aan het toeval overgelaten. De wedstrijd zou worden gespeeld op kunstgras en dus oefende en trainde Excelsior’31 afgelopen week op deze ondergrond. Zonder resultaat, want er werd (opnieuw) een ontluisterende nederlaag geleden. Be Quick’28 won in een kille en troosteloze ambiance simpel met 3-0. Kil was het op het nieuwe sportpark in Zwolle. Alles is aanwezig, van tribune tot prachtige velden maar de typische voetbalsfeer ontbreekt. Ter illustratie: in het programmaboekje werd Hubert Dijk door de voorzitter van Be Quick ’28 genoemd als gevaarlijke aanvaller. Het zegt genoeg lijkt mij.

Dan de wedstrijd. Trainer Geerdink Johannink had niet de beschikking over Erwin Looms die kampte met een rugblessure en de zieke Gerald Janssen. Nick Hoekstra was wel aanwezig maar had een trainingsachterstand en kon dus ook niet in de basis beginnen. Het gaf A-junior  Michel Goossen en Harald Eertink de kans om er vanaf het begin bij te zijn.

Excelsior’31 speelde in de beginfase onwennig en mocht van geluk spreken dat Jolf Stel voor Be Quick’28 een niet te missen kans ruim naast schoot. Excelsior’321 deed in de 6e minuut van zich spreken, maar Dennis Sepp kwam een teenlengte te kort om een mooie aanval doeltreffend af te ronden. Even later ontsnapte Maarten Dangremond aan de buitenspelval maar in plaats van de kortste weg richting het doel te zoeken ging hij richting achterlijn waarna er niet meer inzat dat een corner.

Met tegenstoten was Be Quick’28 gevaarlijk. Vicente F. Hesselink had geluk dat de spitsen van de Zwollenaren niet op scherp stonden nadat hij een aantal keren volledig miszat. Het had er alle schijn van dat de doelman de snelheid van de bal op het trage kunstgras niet goed inschatte en daardoor te laat kwam. Het leverde Be Quick’28 een aantal grote kansen op maar zelfs voor een leeg doel wist Nick Kok niet te scoren.

Bij Excelsior’31  was het aanvallend ver onder de maat. Voetballend was het nog wel aardig maar tot de 16. Daarna liep het spaak en ruimde Be Quick’28 simpel met lange halen. Het kwam dan ook niet als een verrassing dat een van deze ballen in de 36e de openingstreffer opleverde. Vicente F. Hesselink kwam onnodig zijn doel uit en Nick Kok passeerde de doelman met een simpel lobje 1-0. 6 minuten later was de wedstrijd beslist. Geklungel achterin was de oorzaak dat Jesper Beunk vrij kon aanleggen. Zijn schot werd nog gekeerd door Hesselink en de paal, maar in de rebound tikte Floris Buitenhuis binnen 2-0.

Na rust had het nog spannend kunnen worden als Maarten Dangremond in het begin alleen voor doelman Koornberg had gescoord. Maar hij kon de bal niet de juiste richting meegeven na mistasten van Matthijs Bremmer. In de eerste de beste aanval aan de andere kant was het wel raak in de 60e minuut. Kok vond de vrijstaande Jolf Stel die met een diagonale schuiver Hesselink kansloos liet 3-0.

Coen Zwollo, zeker niet de slechtste man op het middenveld, werd gewisseld voor Nick Hoekstra en Dennis Sepp moest het veld ruimen voor Mathijs Rozemuller. Het had geen effect op de wedstrijd al gaf Nick Hoekstra met enkele prima passes het aanvalsspel van Excelsior’31 weer wat meer kleur.

Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter van Aken, dropen de Rijssense supporters morrend af, zoekend naar oorzaken. Meest gehoord werd dat de slechte voorbereiding niet op zichzelf lijkt te staan. “Toen waren de dragende spelers niet scherp, nu zijn er een aantal door blessures afwezig maar het kan niet opgevangen worden” of  “ De veel te smalle selectie wreekt zich”

Hoe het ook zij, wil Excelsior’31 in de directe toekomst meespelen in de top van het amateurvoetbal dan zal er een ander beleid moeten worden gevoerd en zullen er (op korte termijn) conclusies moeten worden getrokken uit de resultaten van de afgelopen 2 jaar anders zal de aansluiting naar de topklasse zeker gemist worden.

Gele kaarten:
Eric Jan Lijzen, Jesper Beunk, Floris Buitenhuis en Michel Hup (Be Quick’28)
John van Pijkeren (Excelsior’31)

Opstelling Be Quick’28:
Doel: Frans Koornberg
Achter: Michel Hup, Matthijs Bremmer, Stephan Rahantoknam, Jeffrey Pohowainjaan
Midden: Edwin Starke, Eric Jan Lijzen(90. Kees Dorgelo), Jesper Beunk, Floris Buitenhuis
Voor: Jolf Stel, Nick Kok(90. Hejim El Atiaoui)

Excelsior´31:
Doel: Vicente F. Hesselink
Achter: Michel Goossen, Erwin Leurink, Harald Eertink, John van Pijkeren
Midden: Sander ter Harmsel, Amanuel Isa, Bas Boksebeld, Coen Zwollo(68. Nick Hoekstra)
Voor: Maarten Dangremond, Dennis Sepp(80. Mathijs Rozemuller)

 

Kalender icoon zaterdag 8 december 2007 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers