Futsallers Excelsior'31 winnen bij Ommer Automaten: 2-3

Afgelopen maandagavond stond voor de zaalvoetballers van Excelsior’31 de belangrijke uitwedstrijd bij Ommer Automaten het programma. Excelsior’31 moest winnen om in de race te blijven om de titel in de Hoofdklasse G.

In een meer spannende dan goede wedstrijd kwamen de Rijssenaren al vroeg in de 1e helft op een 2-0 achterstand. Coach Marcel Lankamp vond zijn team in deze fase niet goed spelen: “We speelden veel te onrustig. We leden teveel balverlies, we gooiden het achterin te vaak open”. Toch herpakte Excelsior’31 zich enigszins, en de aansluitingstreffer van Robert Kwintenberg (zie foto) op slag van rust kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. “Dat doelpunt kwam op een goed moment”, vond Excelsior’31-keeper Ruud Kreijkes, “want een 2-0 achterstand voelt toch net even anders. Nu bleven we in de wedstrijd”. Bovendien hield Ruud Kreijkes met enkele goede reddingen Excelsior’31 in de wedstrijd, en als hij al eens gepasseerd was, dan werd hij geassisteerd door zijn broer Jos die een sliding nodig had om de bal van de eigen doellijn te glijden.

Langzamerhand kreeg Excelsior’31 meer grip op de wedstrijd, en halverwege de tweede helft schoot Laurens Goosen met een overtuigende poeier Excelsior’31 weer naast de gastheren. Dit doelpunt gaf de Excelsioren weer nieuwe energie, en Ommer Automaten werd in een wurggreep genomen. De 2-3 van John Lubbers – tien minuten voor tijd - was een logisch gevolg van het overwicht van Excelsior’31. Toch gaf dit doelpunt Excelsior’31 juist niet de rust om de wedstrijd definitief te doen kantelen. Ommer Automaten schakelde de uitstekende keeper Logtenberg in, en Excelsior’31 kwam er bijna niet meer uit. En als Excelsior’31 er dan eens uitkwam, werd de bal te gehaast gespeeld. De mooiste kans was voor John Lubbers, die met een al uitgespeelde keeper in de slotfase vol op de paal schoot, waardoor de beslissing uitbleef. Marcel Lankamp:”Dat zijn de momenten waarop we nog iets slimmer moeten worden. Zulke ballen moeten er op zo’n moment gewoon in”. De slotfase was overduidelijk voor de gastheren, maar ondanks enkele hachelijke momenten voor het doel van Ruud Kreijkes kwam in de stand geen verandering meer.

Gezien de jeugdigheid van dit Excelsior’31 – de leeftijd van aanvoerder Alidus ter Harmsel buiten beschouwing gelaten is de rest van dit team gemiddeld net 23 jaar – zit er nog rek in dit team. Tekenend hiervoor was de vraag aan coach Lankamp onmiddellijk na afloop van deze zware wedstrijd, of er de volgende avond getraind werd. Een teken dat dit team nog graag wil leren. En een overwinning op dit sterke Ommer Automaten doet verlangen naar meer.

Coach Marcel Lankamp was onder de indruk van Ommer Automaten: “Een sterke ploeg, met een goed verdedigend blok. Ik verwacht niet dat hier veel teams winnen." Tot op heden heeft Ommer Automaten de meeste van z’n thuiswedstrijden gewonnen, en da’s logisch.” Voor Excelsior’31 is het te hopen dat Ommer Automaten in thuiswedstrijden punten blijft pakken, want vrijwel alle concurrenten van Excelsior’31 (SVVN, ZVV ’91, Marktzicht en Sparta Nijkerk) moeten nog in Ommen op bezoek.

Met deze 3 punten klimt Excelsior'31 naar een 3e plaats in de hoofdklasse G, en is de achterstand op koploper Sparta Nijkerk teruggebracht tot één punt (en een wedstrijd minder gespeeld). ZVV ’91 blijft virtueel koploper met 3 verliespunten minder dan Excelsior’31.Coach Marcel Lankamp had zijn team zien knokken voor de overwinning, en hoewel het spel niet altijd even goed was, was hij wel tevreden over de mentaliteit: "We hebben vandaag karakter getoond. Ommer Automaten bleek een stugge ploeg, die weinig weggaf. Als we dan op deze manier de wedstrijd toch nog weten binnen te slepen, dan ben ik trots op mijn team."

Donderdag 20 december speelt Excelsior’31 om 20.00 uur voor eigen publiek de uitgestelde wedstrijd tegen ABC Hekwerk uit Heerde. Voor Excelsior’31 is het zaak dit team niet te onderschatten. ABC Hekwerk mag dan slechts 2 keer hebben gewonnen, maar het verloor onlangs van ZVV '91 en Sparta Nijkerk met slechts één doelpunt verschil. Excelsior’31 zal dus bij de les moeten zijn.