Futsallers Excelsior?31 knokken zich naar koppositie in hoofdklasse G

De futsallers van Excelsior'31 hebben zich naar de koppositie in de hoofdklasse G geknokt. Door een zwaarbevochten 5-4 zege op degradatiekandidaat ABC Hekwerk uit Heerde staan de Rijssenaren de komende weken - wanneer de competitie twee weken stilligt - samen met ZVV '91 uit Lelystad bovenaan de ranglijst.

Als gevolg van een beter doelsaldo bezet Excelsior’31 de eerste plaats.
Coach Marcel Lankamp was er blij voor zijn team dat het als officieuze 'herbstmeister' de winterstop in gaat: "We wisten vooraf dat een overwinning ons de koppositie zou opleveren, omdat ZVV '91 gisteren onverwacht heeft verloren. De komende paar weken gaan we hiervan genieten, want deze 1e plek op de ranglijst neemt niemand ons dit jaar nog af".

Voor Excelsior’31 werden de doelpunten gemaakt door John Lubbers (2), Laurens Goosen, Robert Kwintenberg en Alidus ter Harmsel. Na een 3-3 ruststand werd het in de tweede helft extra spannend – bij een stand van 4-4 - toen Alidus ter Harmsel met een gele kaart een twee-minuten tijdstraf uit moest zitten. Alidus ter Harmsel was er eerlijk over: ”Die kaart van de scheidsrechter was terecht.” Maar omdat Excelsior’31 deze ondertalsituatie ongeschonden doorkwam, viel de winnende treffer van de voet van John Lubbers acht minuten voor tijd, en kwam het effectief spelende ABC Hekwerk niet meer terug.

Het was een wedstrijd tussen een ultradefensief ABC Hekwerk, dat 3 kansen uit counters tot 4 doelpunten promoveerde, en een Excelsior'31 dat eveneens behoudend acteerde. Voor het publiek iets minder leuk, maar de spanning vergoedde veel. De aanvoerder van Excelsior’31, Alidus ter Harmsel, kende de oorzaak: ”Er zat heel veel spanning op deze wedstrijd. De verschillen in de top zijn zo klein, dat iedere wedstrijd nu als een finale aanvoelt.” En het is een feit dat Excelsior’31 tot het einde van de competitie nog negen zware wedstrijden te spelen krijgt. Uitwedstrijden bij concurrenten zoals Marktzicht, SVW/De Middenstip en niet te vergeten SVVN zijn stuk voor stuk finales voor de Rijssenaren.

De uitstekende leidende scheidsrechter Söner (zie foto) had deze wedstrijd goed in de hand. Hij liet in veel situaties doorspelen wat de wedstrijd ten goede kwam. Het werd nog even hilarisch toen de grensrechter van ABC Hekwerk aanwijzingen blééf geven aan zijn team. Scheidsrechter Söner: “Het is mijn assistent, dus heb ik hem gevraagd hiermee op te houden.” Omdat de grensrechter dit weigerde, nam hij halverwege de wedstrijd van arren moede maar plaats op de bank, en later op de tribune, tot grote hilariteit van het publiek.

De eerstvolgende wedstrijd is een kraker tussen de twee koplopers. Op donderdag 10 januari ontvangt Excelsior’31 om 20.00 uur in de Reggehal ZVV ’91 uit Lelystad. Alidus ter Harmsel hoopt dan op een mooiere wedstrijd: “ZVV ’91 is een voetballende ploeg, wat naar alle waarschijnlijkheid een leukere wedstrijd voor het publiek oplevert.”