Ambitieuze Go Ahead Eagles goalie moet geduld hebben

Ambitieuze Go Ahead Eagles goalie moet geduld hebben

RIJSSEN - Sander Zandvoort (19), 4e jaars student Sport en Bewegen, aan het Landstede College in Zwolle, is momenteel 4e keeper bij Go Ahead Eagles. Vreemd genoeg begon Sander ooit als veldspeler, bij Excelsior’31 in Rijssen.

In de D-jeugd werd hij op goed moment onder de lat geposteerd, omdat de keeper zijn voetbalschoenen vergeten had en daardoor op de bank plaats moest nemen, van de trainer. Sander Zandvoort maakte daarbij een dermate solide indruk dat hij zijn plaats onder de lat nooit meer uit handen gaf.

Na twee jaar B- en A1 kwam Sander Zandvoort terecht bij de beloften, op de Adelaarshorst. Op aandringen van toenmalig technisch directeur Gerard Marsman werden maar liefst vier keepers toegewezen aan de hoofdmacht van trainer Mike Snoei.

Sander Zandvoort: ‘Daardoor kan de trainer bij een partijvorm altijd beschikken over twee keepers. Middels een roulatiesysteem komen we daardoor allemaal aan de beurt. Desondanks kom ik in feite maar weinig aan spelen toe, heb vanaf het begin van het seizoen amper drie wedstrijden onder de lat gestaan. Dat knaagt absoluut. Ik weet echter dat ik ‘geduld’ moet hebben. Dat is wel eens moeilijk op te brengen, maar het moét. Als op goed moment je kans komt, moet je er staan…’
Kalender icoon woensdag 2 januari 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers