Excelsior'31 wint rechtstreeks gevecht om koppositie hoofdklasse G

Gedragen door het publiek hebben de futsallers van Excelsior'31 gedecideerd de koppositie gepakt in de hoofdklasse G. In een rechtstreekse confrontatie met medekoploper ZVV'91 uit Lelystad bleken de Rijssenaren met 5-2 te sterk, waardoor Excelsior'31 - met een voorsprong van 3 punten op SVVN en ZVV'91 - de ranglijst aanvoert. De stand bij rust was 3-2.

Voor een bomvolle tribune in de Reggehal in Rijssen wonnen de futsallers van Excelsior'31 deze wedstrijd uiteindelijk op karakter. ZVV'91, toch één van de smaakmakers in deze competitie, begonnen deze wedstrijd sterk. "De eerste helft hadden we een licht overwicht", wist ook coach Spel van de ploeg uit Lelystad.

Excelsior'31 had even moeite met het spel van ZVV '91, maar wist zich langzamerhand te herpakken. Een 0-1 achterstand door Boubkar werd al snel geneutraliseerd door John Lubbers, en ook een 1-2 achterstand, door Elmhassani, kon de Rijssenaren niet verontrusten. Want in de slotfase van de 1e helft scoorden de Rijssenaren via John Lubbers en Gerald Keizer binnen een tijdsbestek van 1 minuut twee keer, waardoor Excelsior'31 toch nog onverwacht met een voorsprong de rust inging. Gerald Keizer, speler van het 3e en op het laatste moment opgeroepen als vervanger van de zieke Arnoud Baan, speelde een sterke eerste helft met een doelpunt en een assist: "De eerste helft kon ik lekker voetballen. De tweede helft merkt ik dat de conditie minder werd", merkte Gerald Keizer na afloop op. Toch werd ook hij geprezen door coach Marcel Lankamp. "Gerald bleef vanuit zijn taken voetballen, en daardoor konden we deze wedstrijd naar ons toetrekken", aldus een tevreden Excelsior'31-coach.

De 2e helft bleek de achterstand ZVV '91 te verlammen. "We hadden al snel door hoe ze speelden", wist Jos Kreijkes, "en toen we dat eenmaal doorhadden, kwamen we niet meer echt in de problemen." Coach Spel van ZVV '91 moest ook erkennen dat de tweede helft duidelijk voor Excelsior'31 was, en  erkende de nederlaag van zijn team: "De overwinning voor Excelsior'31 was verdiend. De tweede helft was duidelijk voor Excelsior'31". Het in groten getale opgekomen publiek werkte als doping voor de Excelsioren. "In de wedstrijd merkte ik niet dat ik moe werd", vertelde Robert Kwintenberg, de jeugdige spits bij de Rijssenaren. "Pas na afloop voel je dat je een zware wedstrijd hebt gespeeld. Het publiek zorgt toch voor een prachtige sfeer, waardoor je geen vermoeidheid voelt".
Het zelfvertrouwen van Excelsior'31 nam alleen maar toe toen halverwege de tweede helft opnieuw John Lubbers en Laurens Goosen de 4-2 en 5-2 scoorden.
De marge leek ruim, maar toch werd het nog een zware en zenuwslopende slotfase toen zowel Alidus ter Harmsel - voor shirtje trekken - als Laurens Goosen - na een onbehouwen sliding - in de slotfase kort na elkaar een gele kaart kregen. Hierdoor speelde Excelsior'31 in totaal bijna vijf minuten met een man minder. De tussenstand van 5-2 bleek ruim genoeg om deze fase van de wedstrijd ongeschonden door te komen, en werd van alle spanning verlost toen twee minuten voor tijd de keeper Attema van ZVV '91 ook een gele kaart kreeg voor het onderuitschoffelen van John Lubbers. Toen hij bij zijn aftocht naar de strafbank ook nog een stoel omver schopte, mocht hij - met twee keer geel, dus rood - definitief vertrekken. Hierna speelde Excelsior'31 de wedstrijd zonder problemen geroutineerd uit.
Met John Lubbers is ook de gevaarlijkste speler aan Excelsior'31-zijde genoemd. Hij scoorde 3 doelpunten, en bleek ook voor de ZVV '91-verdedigers niet te houden. Met zijn snelheid bleek hij ook deze wedstrijd het belangrijkste wapen van Excelsior'31. Zijn bijdrage werd niet onderschat, maar toch roemde coach Marcel Lankamp ook het collectief: "Stuk voor stuk bleken onze spelers vanuit hun taken te spelen, en bleken ze ook conditioneel in staat om de zware slotfase te doorstaan. Ik ben trots op alle spelers".

A.s. maandag 14 februari speelt Excelsior'31 tegen ABC Hekwerk in Heerde, waarna op donderdag 24 januari a.s. opnieuw een zware thuiswedstrijd tegen Sparta/AFAS uit Nijkerk volgt. Deze wedstrijd tegen de ambitieuze nummer drie in de competitie wordt gespeeld in de Reggehal aan de Nieuwlandsweg in Rijssen, en begint om 20.00 uur.

4.     0-1      M. Boubkar
10.    1-1     John Lubbers
15.    1-2     M. Elmhassani
22.    2-2    John Lubbers