Futsallers Excelsior'31 geven overwinning weg bij ABC Hekwerk

Futsallers Excelsior'31 geven overwinning weg bij ABC Hekwerk

In Heerde hebben de futsallers van Excelsior’31 met 5-5 gelijkgespeeld tegen ABC Hekwerk. De ruststand was 1-4. Een 1-5 voorsprong, vijf minuten na rust, werd uiteindelijk in de resterende 20 minuten volledig verspeeld.

Coach Marcel Lankamp (foto) kon onmogelijk tevreden zijn met dit resultaat: “We hebben het zelf weggegeven. De beleving vóór de wedstrijd was al niet goed.” Een goede eerste helft van de Rijssenaren, werd gevolgd door een rommelige tweede helft. In de 1e helft wist Excelsior’31 een man-minder-situatie – na een gele kaart voor een domme sliding van Laurens Goosen - nog zonder tegendoelpunten te overleven. Laurens Goosen liet zijn uitsluiting zelfs volgen door de mooiste treffer van de avond, een krul in de winkelhaak.

In de tweede helft lukte dit echter niet meer, toen twee gele kaarten ook twee tegendoelpunten opleverden (3-5).
Coach Marcel Lankamp hierover: “Toen hadden we gewoon moeten blijven voetballen, dan was er niets aan de hand geweest.” Maar omdat de Excelsior’31-spelers twijfelden tussen aanvallen of de voorsprong verdedigen, lukt het ABC Hekwerk om met twee doelpunten van Limburg uiteindelijk zes minuten voor tijd de gelijkmaker te produceren.

Hierna volgde een knotsgekke slotfase, waarin beide ploegen nog kansen hadden op de volle winst. De beste kans was voor Jemens van ABC Hekwerk, die alleen op Ruud Kreijkes af kon gaan. De keeper van Excelsior’31 verkleinde zijn doel echter goed, waardoor deze bal naast ging. Marcel Lankamp moest erkennen dat ABC Hekwerk de beste kansen had gehad: “Wij hebben misschien meer kansen gehad, maar de grootste kansen waren voor de thuisploeg. Het enige positieve van deze avond is dat we nu weer op scherp staan. Maar we hebben een unieke kans laten liggen om onze koppositie te versterken.”
Keeper Ruud Kreijkes was er ook goed ziek van: “Ik heb dit seizoen nog niet zoveel te doen gehad. Een waardeloze wedstrijd. “

Het enige positieve van deze avond was dat de concurrenten Marktzicht en SVVN deze avond verloren. Hiermee is het leed van Excelsior’31 enigszins verzacht, maar is de pijn geenszins verdwenen.

De doelpunten van Excelsior’31 werden gescoord door John Lubbers (2), Robert Kwintenberg, Laurens Goosen en Alidus ter Harmsel. Donderdag 24 januari speelt Excelsior’31 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Sparta/AFAS uit Nijkerk. Deze wedstrijd tegen de ambitieuze nummer drie in de competitie wordt gespeeld in de Reggehal aan de Nieuwlandsweg in Rijssen, en begint om 20.00 uur.

Scoreverloop:
2.         1-0             C. Lommer
3.         1-1             Robert Kwintenberg (assist Alidus ter Harmsel)
4.         1-2             John Lubbers (vrije trap)
19.        1-3             Laurens Goosen
24.        1-4             John Lubbers (assist Arnoud Baan)
Rust
30.        1-5             Alidus ter Harmsel (assist Arnoud Baan)
33.        2-5             S. Gwedelidze
37.        3-5             G.J. Limburg
38.        4-5             G.J. Limburg
44.        5-5             G.J. Limburg
Scheidsrechter: Postma
Gele kaarten: Laurens Goosen (17.), John Lubbers (33.), Alidus ter Harmsel (35.)

Opstelling Excelsior'31:
Ruud Kreijkes, Jos Kreijkes, Alidus ter Harmsel, John Lubbers, Laurens Goosen, Robert Kwintenberg, Arnoud Baan
Coach: Marcel Lankamp

Op
www.futsal.nl onder Hoofdklasse G zijn de meest recente uitslagen en stand te vinden.


Kalender icoon maandag 14 januari 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers