Zweden winnaar EK poule zaalvoetbal, Frankrijk winnaar WK poule zaalvoetbal mini's

Zaterdag 2 februari zijn de finalewedstrijden in sporthal de Stroekeld gespeeld voor de zaalvoetbalcompetitie van de mini’s.

Aan de hand van de eindstand van zowel de WK poule als de EK poule, zijn de diverse wedstrijden gespeeld. De aftrap werd gedaan door de WK poule. Om 9.00 uur speelde Portugal en Nederland tegen elkaar. Portugal won deze wedstrijd met 4 tegen 2 en eindigde zodoende als 5e in deze WK poule.

De strijd om de 3e en de 4e plaats ging tussen Tsjechie en Argentinie.  Argentinie won overtuigende met 4–0. Daarna werd de finale gespeeld.  Deze ging tussen Brazilie en Frankrijk. Ook hier was er een duidelijke uitslag: Frankrijk won met 4-1.

Na de prijsuitreiking voor de WK teams, mocht de EK poule zich opmaken voor de finalewedstrijden. Zwitserland won van Engeland met 2–0 om plaats 11.

Daarna speelde Tsjechie tegen Italie. Dat laatste land won met 6–1 van Tsjechie en eindigde dus als 9e.
Spanje won de strijd om plaats 7 door met 8-1 te winnen van Groenland.

Nieuwkomer Roemenie eindigde uiteindelijk op plaats 6. Het verloor met 6-4 van Denemarken. Zoals altijd in een toernooi speelden de beste teams op het laatst. Belgie speelde tegen Frankrijk om plaats 3 en het won met 6-4.

De finale werd gespeeld tussen Ierland en Zweden. Na veel doelpunten in de laatste 2 minuten, won uiteindelijk Zweden deze finale met 5-4 en won dus zo het zaalvoetbaltoernooi in de EK poule.