Futsallers Excelsior'31 scoren niet ...

Futsallers Excelsior'31 scoren niet ...

De futsallers van Excelsior'31 hebben in de thuiswedstrijd tegen HSC'21 verzuimd om afstand te nemen van de concurrenten in de strijd om het kampioenschap. In een wedstrijd met veel kansen en weinig doelpunten toonde HSC ’21 zich opnieuw een reuzendoder, en trokken de Haaksbergenaren uiteindelijk met een 0-2 overwinning aan het langste eind. Excelsior'31 blijft door deze nederlaag weliswaar koploper in de hoofdklasse G, maar het verschil met ZVV '91 is slechts 1 punt, terwijl ook SVVN (op 3 punten) en Sparta/AFAS (op 4 punten) nog kansen hebben op het kampioenschap, met nog 4 wedstrijden te spelen.

Het was zo'n wedstrijd waarin er weinig lukte aan Rijssense zijde. "We hadden de hele avond door kunnen voetballen", blikte trainer Marcel Lankamp realistisch terug op de wedstrijd, "maar volgens mij hadden we dan nog niet gescoord". Kansen, zelfs op de doellijn, werden door Excelsior'31 gemist, en als je ze dan zelf niet maakt, dan vallen ze aan de andere kant, zegt een aloude voetbalwet. En zo werd het negen minuten voor tijd uit een vrije trap 0-1, waarbij keeper Ruud Kreijkes niet geheel vrijuit ging. Hij zette zijn muurtje keurig neer, maar verzuimde de vrije hoek af te dekken, waardoor het voor Sinan Obadas een koud kunstje was om de bal in de lege hoek te deponeren. En omdat Excelsior'31 ook hierna de mooiste kansen niet wist te benutten, werd het uit een counter twee minuten voor tijd nog 0-2 door Mo Elharrous. Na een gele kaart voor Jos Kreijkes in de slotminuut bloedde de wedstrijd al snel dood, en kon HSC '21 de wedstrijd geroutineerd uitspelen.

Het meeste balbezit in de wedstrijd was voor de technisch vaardige spelers van HSC'21, die weliswaar de meeste kansen creëerden, maar de grootste kansen waren in deze wedstrijd toch echt voor Excelsior'31. Verdediger Jos Kreijkes somde moeiteloos een reeks mogelijkheden voor zijn team op: "We schoten twee keer op de binnenkant van de paal, we creëerden in overtal een aantal grote kansen, Alidus ter Harmsel kwam vrij voor een leeg doel maar raakte de bal verkeerd, John Lubbers schoot in vrije positie hoog over, zelf stond ik voor een leeg doel geparkeerd op de doellijn, en zo kan ik nog wel even door gaan. De bal wilde er vandaag gewoon niet in."

Voor de Excelsioren een wedstrijd om snel te vergeten. In de hoofdklasse G kwam het tot op heden in meer dan honderd wedstrijden slechts drie keer eerder voor dat één van beide teams niet tot scoren kwam. En het is wel frappant dat het dit keer Excelsior'31, als meest scorende team van de competitie - meer dan 100 doelpunten vóór - moest overkomen. Maar een nederlaag zat er een keer aan te komen. "We hebben een geweldige serie achter de rug, waarin we 8 wedstrijden ongeslagen zijn gebleven, en uit deze wedstrijden liefst 22 punten hebben gehaald", gaf trainer Marcel Lankamp vooraf al aan. En dan kun je een keer verliezen.

Voor Excelsior'31 wacht nu eerst een bekerwedstrijd, op woensdag 20 februari om 22.00 uur in Hardenberg tegen HHC 1, waarna de ploeg 2 uitwedstrijden speelt, op maandag 3 en 10 maart tegen respectievelijk Bordkrijt en SVVN.
De eerstvolgende thuiswedstrijd voor Excelsior'31 is op donderdag 20 maart om 20.00 uur in de Reggehal tegen HZVV/De Sypel.

De stand:

1.Excelsior'31 1840
2.ZVV '911839
3.Sparta/AFAS1836
4.SVVN1734
5.Marktzicht1833
6.SVW/De Middenstip1729
7.HSC '211826
8.Ommer Automaten1725
9.ABC/Hekwerk1813
10.ZVD/Koopman Mode1813
11.Bordkrijt1810
12.HZVV/De Sypel177




Kalender icoon vrijdag 15 februari 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers