VoZ: 'Supporters snappen niets meer van Excelsior ’31'

VoZ: 'Supporters snappen niets meer van Excelsior ’31'

Bron: website Voetbal op Zaterdag

Supporters snappen niets meer van Excelsior ’31  



Het vermaarde spitsenduo Erwin Looms en Dennis Sepp, dit seizoen herenigd bij Excelsior '31, moest het gaan maken voor de club. Aanvankelijk liep het ook lekker met "Asterix en Obelix", maar gaandeweg viel de productie van doelpunten vrijwel stil. 

14 februari
Degradatiegevaar is er nog niet en dat zal ook wel niet om de hoek komen kijken, maar de supporters van Excelsior '31 snappen zo langzamerhand niets meer van hun favorieten. Al maanden komen de Rijssenaren het veld in om er goed anderhalf uur later weer af te lopen met afgezakte schouders en het koppie naar beneden. De overwinning op DOS Kampen, op de laatste speeldag voor vlak voor de winterstop, was eindelijk weer eens een teken van leven, maar ook niet meer dan dat. Inmiddels heeft Excelsior '31 al weer twee nederlagen toegevoegd aan de berg ellende.

Oranje Nassau stak in Rijssen de volle winst (1-2) op zak en in Genemuiden gaf Excelsior '31 als team andermaal niet thuis, waar de thuisclub wel gezamenlijk de schouders eronder zette. Trainer Gerard Geerdink Johannink moet van los zand taartjes zien te bakken en dat is kennelijk een zware, zo niet onmogelijke opdracht. De wedstrijd tegen ONS Sneek zaterdag is een nieuwe kans om toch weer eens te laten zien dat het goede voetbal in de eerste periode geen toeval was.
 

De Friezen zullen zeker geen medewerking verlenen aan de wederopstanding van de thuisclub. ONS Sneek bevindt zich in zwaar weer. Trainer Fred de Boer zag in de zomer van 2007 Sandor van der Heide en Ton Haarman vertrekken. Daarmee verloor de ploeg zijn hart, want er bleken geen gelijkwaardige opvolgers voorhanden. Het kwaliteitsverlies heeft zich vertaald in een zeer wisselvallig seizoen. Punten sprokkelen om het hoofd boven water te houden is het devies. ONS Sneek heeft nog wel twee achterstallige wedstrijden, wat een beetje extra lucht kan geven.

Hoofdklasse C
 
In de hoofdklasse C heeft ook ACV behoefte aan lucht, want het degradatiespook zorgt echt voor ademnood. De Assenaren gaan op bezoek bij concurrent PKC '83, in thuiswedstrijden best een geduchte tegenstander.

Een andere degradatiekandidaat is DOS Kampen. Vorig seizoen stelden de Kampenaren zich een paar wedstrijden voor het einde van de competitie veilig. Voor die optie tekent het trainersduo Marcel Valk en Hans Alleman ongezien weer. Maar voor het zover is, zal er nog wel wat water onder de IJsselbrug in Kampen door moeten. DOS Kampen gaat op visite bij Be Quick '28, dat vol gas zal geven in de race met HHC Hardenberg. DOS Kampen is wel een 'angstgegner' voor de Zwollenaren.


HHC Hardenberg moet bewijzen dat de nederlaag van vorige week tegen Be Quick '28 een zeldzaam slippertje was. De koploper ontmoet Go Ahead Kampen dat eerder deze competitie in Hardenberg aardig tegenspel bood maar uiteindelijk toch moest wijken (3-1) voor de kampioen van vorig jaar.


In de lang gerekte middenmoot blijven de onderlinge verschillen klein en is waakzaamheid geboden. Flevo Boys en Staphorst gaan in de slag met elkaar en de winnaar kan betrekkelijk zorgeloos verder. VVOG ontvangt sportclub Genemuiden. Ook hier doet de winnende ploeg prima zaken.

Oranje Nassau krijgt het zwaar dit weekeinde, want "WHC uit" is bepaald geen simpele klus. De Groningers boekten dit seizoen wel al een aantal verrassende uitslagen, met name in uitwedstrijden.
   Kalender icoon vrijdag 15 februari 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers