Futsallers Excelsior'31 bereiken kwartfinale beker

In Hardenberg hebben de futsallers van Excelsior'31 de kwartfinale van de beker bereikt door een 1-3 overwinning op HHC. Excelsior'31, als koploper in de hoofdklasse G, was het aan haar stand verplicht om deze wedstrijd tegen eerste klasser HHC tot een goed einde te brengen, maar dan moet het ook nog maar waargemaakt worden. Excelsior'31-coach Marcel Lankamp had zijn team een goede wedstrijd zien spelen:"De kansen die we kregen hebben we benut, en we hebben weinig weggegeven. Het was een goede wedstrijd van onze kant. Het was dat de scheidsrechter niet echt in ons voordeel floot, anders had de overwinning nog veel hoger kunnen uitvallen. Een 1-0 achterstand werd teniet gedaan door Laurens Goosen, waarna Laurens Goosen ons op een 1-2 voorsprong schoot, en nog voor rust was het Laurens Goosen die de uiteindelijke 1-3 eindstand op het scorebord bracht. "

Met dit resultaat heeft Excelsior'31 de laatste 16 van de beker bereikt, en de tegenstander hierin is nog onbekend.

De eerstvolgende competitiewedstrijden speelt Excelsior'31 op vreemde bodem, op maandag 3 maart tegen FC Bordkrijt in Ermelo, en op 10 maart a.s. volgt in Nijverdal de kraker tegen SVVN. Op donderdag 20 maart speelt Excelsior'31 om 20.00 uur in de Reggehal tegen HZVV/De Sypel uit Harderwijk.

Een verslag van de website van HHC:

HHC Zaal 1 met opgeheven hoofd uit de Beker

HHC Zaal 1 – Excelsior ’31 1 1-3

1. Richard Hultink 1-0 3. 1-1 Excelsior 14. 1-2 Excelsior 15. 1-3 Excelsior

Als je tegen de koploper van de Hoofdklasse mag spelen in de beker hoop je altijd op een stuntje. Het had er ook zeker in gezeten als HHC minder individuele foutjes had gemaakt. Dat wordt namelijk gelijk afgestraft. Voor de rest was het vooral HHC die het Excelsior op jacht naar de winst moeilijk maakte. Nadat HHC op voorsprong was gekomen uit een vrije trap zette Excelsior iets meer aan. Excelsior begon namelijk veel te slap en dacht wellicht te makkelijk over de wedstrijd. HHC ging na de 1-0 iets te ver vrijwillig terug waardoor men tot de 15e minuut iets te veel ontzag toonde voor Excelsior. Toen het leed reeds was geschied gooide men alle schroom van zich af en dwong Excelsior tot een hoog tempo. In de rest van de wedstrijd deed HHC zeker niet onder voor de hoofdklasser die het zwaar had. Er werd goed druk gezet zonder open huis te houden en de nodige kansen kwamen er. Riekus Janssen, Stefan Veenstra waren wat onfortuinlijk in de afronding. Ook paal en lat voorkwamen treffers. Excelsior stak zeker niet met kop en schouders boven HHC uit. De conclusie is dan ook dat na de 15e minuut de ploegen aan elkaar gewaagd waren met een overwicht, helaas zonder doelpunten, voor HHC.