Ook Staphorst blijft Excelsior'31 gemakkelijk de baas

Ook Staphorst blijft Excelsior'31 gemakkelijk de baas

Verslag Jannes Boerman (www.voetbalnederland.nl)

Excelsior’31 moest gehavend aan de wedstrijd tegen Staphorst beginnen. Erwin Looms, Dennis Sepp, Michel Goossen en Jarno Beltman keken geblesseerd vanaf de zijlijn toe. Desondanks had Excelsior’31 het eerste half uur het betere van het spel. Staphorst beperkte zich tot tegenhouden en dat was ook niet zo verwonderlijk, want de ploeg werd in Rijssen met 6-1 van de mat gespeeld en dat was toen een matige afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Maar het is inmiddels duidelijk dat Excelsior’31 geen schim meer is van de ploeg die aan het seizoen begon. Geen vertrouwen, geen leider die het team na een achterstand op sleeptouw neemt en een te smalle selectie die zich wreekt nu schorsingen en blessures om de hoek komen kijken. Dit alles werd zichtbaar toen in de 32e minuut Staphorst op voorsprong kwam. Martijn Brakke passeerde Vicente F. Hesselink met een prachtige boogbal in de kruising na fout inspelen van Amanuel Isa.

De hoofden van de Rijssenaren gingen omlaag en vanaf dat moment speelde de ploeg een verloren wedstrijd. Dat Staphorst  voor rust de score verdubbelde was dan ook niet meer dan een logisch gevolg. Paul Smid tikte de bal nog op de paal maar Kenny van der Sluis mocht in de rebound de 2-0 ongehinderd binnenschieten.

Na rust bleef Erwin Leurink achter in de kleedkamer en voor hem kwam Arnaud Gerritsen als extra spits. Ook Gerald Janssen werd naar voren gestuurd om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te forceren. Het leverde net als in het begin de eerste helft een optisch overwicht op maar tot doelrijpe kansen kwam het niet. De beste kansen waren zelfs voor Staphorst. Maar Martijn Brakke schoot voorlangs en Rurik Wind vond Vicente F. Hesselink op zijn weg.

Rond de 70e minuut werd Coen Zwollo gewisseld voor Laurens Smids waardoor Excelsior’31 achterin nog kwetsbaarder werd dan dat het al was. Een inzet van Rurik Wind werd door John van Pijkeren nog van de lijn gehaald, maar in de 80e minuut was het definitief over en uit voor Excelsior’31. Amanuel Isa kon de fysiek sterke Paul Smid alleen maar stoppen ten kostte van een overtreding en de zeer goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan Staphorst een strafschop toekennen, die feilloos door Leon Kosse werd benut. Gezien de kansen was het niet eens geflatteerd, want Paul Smid raakte in de slotfase ook nog eens de lat.

De grote vraag bij de volgers en supporters van Excelsior’31 is “Wat is er aan de hand?” Niemand weet een rechtstreeks antwoord en ook de direct betrokkene komen niet verder dan 'We kunnen na een achterstand de knop niet omzetten'. Maar dat er wat gebeuren moet, om de neerwaartse spiraal te doorbreken, mag duidelijk zijn. Het begint steeds meer te lijken op een seizoen zoals Harkemase Boys vorig jaar doormaakte.

Veel gevestigde namen, maar een team dat als los zand aan elkaar hangt. Het leidde in het geval van de Friezen tot degradatie op de laatste speeldag. Zover mag het in Rijssen niet komen. De fase van positief blijven en 'A
ch, het komt wel goed' is voorbij.  De knop moet om en wel zo snel mogelijk. Zaterdag komt ACV, één van de degradatiekandidaten, naar Rijssen. Wil men niet in de problemen komen dan zullen de punten zeker op de Koerbelt gehouden moeten worden.

Gele kaarten:
John van Pijkeren, Arnaud Gerritsen en Amanuel Isa (Excelsior’31)

Opstelling Staphorst:
Doel: Alfred Knoll
Achter: Herman de Weert, Niklas Hof(49. Erwin Huls), Emiel Maat, Jurriën de Witte
Midden: Herman Hogenkamp(82. Dimitri Kamerling), Martijn Bakker, Leon Kosse
Voor: Kenny van der Sluis(40. Rurik Wind), Paul Smid, Martijn Brakke

Excelsior´31:
Doel: Vicente F. Hesselink
Achter: Gerald Jansen, Erwin Leurink(46. Arnoud Gerritsen), Coen Zwollo(70. Laurens Smits), John van Pijkeren
Midden: Maarten Dangremond, Amanuel Isa, Bas Boksebelt, Nick Hoekstra
Voor: Björn Calkhoven, Sander ter Harmsel

Kalender icoon zaterdag 1 maart 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers