Futsallers spelen gelijk tegen Bordkrijt

In Ermelo hebben de futsallers van Excelsior'31 een zwaarbevochten 5-5 gelijkspel behaald tegen Bordkrijt. In de strijd om de titel was dit voor de Rijssenaren, als koploper in de hoofdklasse G, een zuur puntenverlies, temeer omdat de Roodwitten bij de rust nog comfortabel met 1-4 leidden. In het futsal is een voorsprong van drie doelpunten echter niet onoverkomelijk, en omdat Excelsior'31 na rust verzuimde te scoren, kon Bordkrijt - nota bene de nummer een een-na-laatst in de competitie met 9 punten uit 17 duels - langzamerhand terugkrabbelen. Zo schoot Excelsior'31 halverwege de tweede helft in een tijdsbestek van een paar minuten liefst drie maal op de paal, maar omdat Bordkrijt wél scoorde, stond er vijf minuten voor tijd zomaar een 5-4 voorsprong voor Bordkrijt op het scorebord. In een tumultueuze slotfase redde de Rijssense aanvoerder Alidus ter Harmsel - die driemaal scoorde - nog een punt door uit een vrije trap de tegenstander met een prachtige lob te verrassen. Het vijandelijke doel was namelijk leeg, omdat heel Bordkrijt te hoop liep tegen scheidsrechter Wijlemans. Met deze scheidsrechter is meteen de beste man van het veld genoemd.

In de hectiek die daarna volgde kreeg nog een speler van Bordkrijt de rode kaart, waarna Excelsior'31 nog enkele minuten resteerden om de winnende treffer te scoren. Maar omdat Bordkrijt goed stoorde, lukte het de Rijssenaren niet om nog kansen te creëeren. En terwijl de assistent-scheidsrechter aangaf dat er nog 1 minuut te spelen was, floot scheidsrechter Wijlemans voor het einde....

De Rijssenaren hebben hiermee kansen op de titel niet meer in eigen hand. Temeer daar a.s. maandag 10 maart bij SVVN de derby op het programma staat in sporthal Noetsele in Nijverdal, en SVVN is de enige tegenstander waar Excelsior'31 dit seizoen thuis kansloos van verloor. En uitgerekend in deze wedstrijd zal Excelsior'31 verzwakt aantreden door de afwezigheid van topscorer John Lubbers en de man met de benen van elastiek, Laurens Goosen.

Coach Marcel Lankamp kon na afloop dan ook onmogelijk tevreden zijn: "We hebben slecht gespeeld. In de slotminuten voor de rust hebben we even gespeeld zoals ik het graag zie met veel beweging, en goede kansen. Maar in de rest van de wedstrijd mistte ik de echte wil om te winnen, de echte beleving."

Voor Excelsior'31 scoorden Alidus ter Harmsel (3), Gerald Keizer en Jos Kreijkes. De eerstvolgende wedstrijd voor de Rijssenaren is op maandag 10 maart in sporthal Noetsele in Nijverdal tegen SVVN om 20.00 uur, terwijl de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen HZVV/De Sypel op donderdag 20 maart in de Reggehal in Rijssen om 20.00 uur op het programma staat.