Excelsior’31 en trainer Geerdink Johannink per direct uit elkaar

Excelsior’31 en trainer Geerdink Johannink per direct uit elkaar

Maandag 3 maart, 20.00 uur. 

Het bestuur van Excelsior’31 heeft vandaag – in goed overleg - met eerste elftal trainer Gerard Geerdink Johannink de samenwerking met onmiddellijke ingang beëindigd.

Na zeven overwinningen op rij in de eerste periode, belandde Excelsior’31 op onverklaarbare wijze in een langdurige neerwaartse spiraal. In de tweede periode werd immers in 9 duels een schamele 4 punten behaald. Met het eerste duel in de 3e periode, afgelopen zaterdag  - resultaat: een 3-0 nederlaag tegen Staphorst - als dieptepunt.

Het bestuur van Excelsior’31 werd hierdoor gedwongen tot deze voor alle betrokkenen uiterst vervelende beslissing. 

Hans Wermink, bestuurslid p.r.- en sponsorzaken Excelsior’31.

Excelsior'31 ontslaat Geerdink Johannink

door Robin Campmans (TC Tubantia) 

RIJSSEN - Slechte reeks wordt oefenmeester fataal bij Rijssense club. 
Gerard Geerdink Johannink is niet langer trainer van Excelsior'31. De Rijssense hoofdklasser heeft hem gisteren vanwege een langdurige reeks met tegenvallende resultaten ontslagen. Cor Kiezebrink, de coach van het tweede, zal tot het einde van het seizoen samen met de huidige assistent-trainer Marcel Borkent de hoofdmacht leiden. Komende zaterdag wacht de eerste klus: Excelsior'31 speelt dan thuis tegen ACV.

"We moesten iets, zo kon het niet langer", verklaarde technisch commissielid Gerrit Voortman namens Excelsior'31 het besluit.

"Toen ik vanmiddag werd gebeld met de mededeling dat ik me 's avonds moest melden bij de club en de training niet doorging, had ik al een voorgevoel", was de reactie van Geerdink Johannink. "Ik kan er wel inkomen, honderd procent schwung zat er niet meer in. Daarbij moet ik ook kritisch naar mezelf zijn; ik kreeg het team niet meer aan de praat. Er hoefde maar iets te gebeuren, één tegendoelpunt leidde al tot grote paniek."

Geerdink Johannink (54) was bezig aan zijn tweede seizoen in Rijssen. Vorig jaar eindigde hij met Excelsior'31 op de zesde plek. De start van dit seizoen was fantastisch: de eerste zeven duels werden allemaal gewonnen. Daarna lukte er niets meer, Excelsior'31 haalde uit de laatste elf competitiewedstrijden slechts vijf punten en staat momenteel vierde op de ranglijst. De 3-0 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen promovendus Staphorst - de derde opeenvolgende keer dat Excelsior'31 niet tot scoren kwam - was voor het bestuur de druppel. Voortman: "Je doet een trainer er niet na twee verliesbeurten op rij uit, maar deze serie was inmiddels dermate slecht dat we echt moesten ingrijpen. In zeer goed overleg overigens."

Dat laatste beaamde ook Geerdink Johannink. "Je weet wat de gevolgen kunnen zijn van zo'n negatieve reeks. Persoonlijk had ik natuurlijk het gevoel van 'ik ga er nog een keer tegenaan in de jacht op de derde plek'. Maar ik kan het bestuur ook begrijpen, het is niet anders."
  Kalender icoon maandag 3 maart 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers