Futsallers Excelsior'31 na 6-1 overwinning op HSC '21 nog 3 punten verwijderd van kampioenschap ..

Voor eigen publiek hebben de futsallers van Excelsior'31 de titelkansen intact gehouden. De thuiswedstrijd tegen HSC '21 werd - na een 1-0 ruststand - uiteindelijk met 6-1 op het oog gemakkelijk gewonnen.  Toch was het geen eenzijdige wedstrijd, want met name in de 1e helft hield HSC '21 gelijke tred met Excelsior'31.

Een doelpunt in de twaalfde minuut, een individuele actie van aanvoerder Alidus ter Harmsel, leverde de Rijssenaren weliswaar een 1-0 voorsprong op, maar het lukte Excelsior'31 in deze fase van de wedstrijd niet om afstand te nemen. Toch had coach Marcel Lankamp geen moment onrustig op de bank gezeten, bekende hij na afloop: "In de eerste helft hebben we ook praktisch geen kans weggegeven. En omdat we scherp begonnen aan deze wedstrijd, bleef ik vertrouwen houden in een goede afloop."

Dat vertrouwen werd in de de tweede helft niet beschaamd. Want twee soepele aanvallen van Excelsior'31 leverden via de rappe John Lubbers (zie foto) de 2-0 en de 3-0 op. Omdat het juichen van diezelfde John Lubbers richting een ploeggenoot verkeerd werd opgevat door de HSC '21-aanvoerder Cuneyt Acsar, kon de Haaksbergse aanvoerder na een slaande beweging naar John Lubbers met een rode kaart de tribune opzoeken. Dit was de nekslag voor HSC '21, want de vijf minuten in overtal werd door diezelfde John Lubbers uitstekend benut. Al na een paar minuten stond het 4-0, en was de wedstrijd beslist.

Een fraaie vrije trap in de kruising van Mehmet Kellekule betekende nog wel de 4-1, maar dit kon de Rijssenaren niet echt meer verontrusten. Een ongelukkige actie van HSC '21-keeper Roelf Molenveld tegen Laurens Goosen zorgde er nog wel voor dat diezelfde Laurens Goosen niet meer in actie kon komen, maar omdat John Lubbers en Robert Kwintenberg in de slotfase nog 5-1 en 6-1 scoorden, kwam de overwinning voor Excelsior'31 eigenlijk geen moment meer in gevaar. Met name Ruud Kreijkes, de Rijssense keeper, speelde een belangrijke rol in deze wedstrijd.

Coach Marcel Lankamp was meer dan tevreden:"Ruud Kreijkes speelde een beregoede wedstrijd, en ook de rest van het team heeft laten zien dat de beleving er is. Als coach ben ik tevreden, de jongens hebben een goede wedstrijd gespeeld en weinig weggeven."

Met deze winstpartij is Excelsior'31 in ieder geval verzekerd van de tweede plaats in de hoofdklasse G, die waarschijnlijk recht geeft op het spelen van een promotieduel tegen de nummer twee van de hoofdklasse F.

Aanstaande maandag 31 maart speelt Excelsior'31 om 20.00 uur de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Marktzicht in Nunspeet, en bij winst is Excelsior'31 verzekerd van het kampioenschap, en dus promotie naar de 1e Divisie. Omdat Marktzicht tot op heden thuis alleen verloor van ZVV '91, wordt dit voor Excelsior'31 nog een bijzonder zware wedstrijd.

Maar omdat Excelsior'31 een voorsprong van twee punten heeft op concurrent ZVV '91 - dat dinsdag pas in actie komt - heeft Excelsior'31 bij een gelijkspel ook alles nog in eigen hand, omdat dan minimaal een beslissingswedstrijd tegen ZVV '91 is afgedwongen. Bij verlies is Excelsior'31 afhankelijk van het resultaat van ZVV '91 op dinsdagavond.

Om het futsalteam te steunen zal er maandagavond een supportersbus rijden naar Nunspeet. Deze vertrekt om 18.00 uur bij de Reggehal in Rijsen, en de kosten bedragen € 2.50 per persoon. Wie mee wil kan zich opgeven door een mailtje te sturen naar jan.vandekamp@versatel.nl of hans@bandwerk.nl, of door te bellen met Hans van der Stouw op 06-43 14 52 26 of met Jan van de Kamp op 06-46 70 66 88. Naar verwachting zal de bus tussen 22.30 en 23.00 uur weer terug in Rijssen zijn. Kalender icoon vrijdag 28 maart 2008 / Algemeen