1-0
1-1 en 1-2 Dennis Sepp

Excelsior'31 op basis van sterke 2e helft naar winst
Excelsior’31 miste tegen Flevo Boys Sander ter Harmsel en Amanuel Isa door blessures en Coen Zwollo wegens een schorsing. Het kwam Michel Goossen, vorige week nog actief in A1, op een basisplaats te staan.

De wedstrijd begon van beide kanten afwachtend maar in de 10e minuut was er het eerste opwindende moment. Erwin Looms werd diep gestuurd door Bas Boksebeld en in kansrijke positie door Wierd Kuipers onderuit gehaald. Iedereen op en rond het veld waren het er over eens: een zuivere strafschop maar als enige besliste scheidsrechter Schuring dat er doorgespeeld kon worden.

Excelsior’31 werd dus benadeeld en 9 minuten later deed Flevo Boys dit nog eens dunnetjes over. Erwin Leurink lag geblesseerd op het veld en terwijl iedereen dacht dat de bal zou worden buiten gespeeld, besloot Marco Woudsma namens Flevo Boys de bal alsnog voor te zetten. Remco Bangma kon geheel vrijstaand diagonaal langs Vicente F. Hesselink binnen schieten 1-0. De blessure van Leurink was dermate ernstig dat hij zich moest laten vervangen door Dennis Sepp.

Het duurde lang voordat Excelsior’31 deze tegenslag te boven was. De ploeg had weliswaar het meeste balbezit maar de kansen waren spaarzaam. Pas in de slotfase van de 1e helft kon er weer aanspraak op een doelpunt gemaakt worden maar tot 2 maal toe was Björn Calkhoven niet scherp in de afronding.

De tweede helft was helemaal voor Excelsior’31. Flevo Boys leunde achteruit en hoopte via een counter het verschil te kunnen maken maar het middenveld en de achterhoede van Excelsior’31, met een uitblinkende Bas Boksebeld, wisten alle aanvallen in de kiem te smoren. Excelsior’31 voerde de druk op en Flevo Boys begon foutjes te maken. Een voorzet van Bas Boksebeld werd door Henk Brugge bijna in eigen doel gewerkt en Nick Hoekstra raakte buiten bereik van doelman Jacob de Vries de paal.

In de 72e minuut was er dan eindelijk de dik verdiende gelijkmaker. Het schot van Bas Boksebeld werd nog gekraakt, maar daarna viel de bal pardoes voor de voeten van Dennis Sepp, die hard en hoog uithaalde 1-1. Binnen 2 minuten na deze treffer had Excelsior’31 al op voorsprong moeten komen maar Erwin Looms controleerde, vrij voor doelman de Vries, de bal niet goed en produceerde slechts een rolletje dat via de buitenkant van de paal naast ging.

Flevo Boys probeerde met een dubbele wissel het spelbeeld een ander aanzien te geven maar juist de ingevallen Ronald Verhage zou uiteindelijk bepalend zijn voor de einduitslag. Hij raakte de bal volledig verkeerd en Erwin Looms profiteerde optimaal. Via Björn Calkhoven werd Dennis Sepp in stelling gebracht en die schoot de bal hard langs Jacob de Vries binnen 1-2.

Met wat meer vernuft in aanvallend opzicht had Excelsior’31 de wedstrijd hierna vroegtijdig kunnen beslissen. Maar omdat dit werd nagelaten werd het in de slotfase toch nog billenknijpen. De beste kans voor Flevo Boys kwam ruim in blessuretijd. Een corner van Arjen Spaan werd door de inkomende Kees de Munnik tegen de lat geschoten, maar verder liet Excelsior’31 het niet komen ondanks dat scheidsrechter Schuring bijna 10  minuten aan blessuretijd bijtelde.

Met 33 punten zijn de Rijssenaren veilig maar er wachten nog een aantal interessante (thuis)wedstrijden. Over twee weken maakt titelkandidaat HHC zijn opwachting in Rijssen. De Hardenbergers lijken met twee nederlagen op rij de weg een beetje kwijt en Excelsior’31 aast op revanche na de 5-1 nederlaag in Hardenberg. Het is aan Excelsior’31 om met een overwinning op HHC de competitie tot het laatst toe spannend te maken.

Gele kaarten:
Remco Bangma, Arjan Veld en Kees de Munnik (Flevo Boys)

Opstelling Fevo Boys:
Doel: Jacob de Vries
Achter: Michiel Maas (76. Hugo van Waardhuizen), Henk Brugge, Wierd Kuipers, Kees de Munnik
Midden: Hidde Kalsbeek (69. Erik Stolte), Remco Bangma, Arjan Veld, Frank van der Plaats (76. Ronald Verhage)
Voor: Marco Woudsma, Arjen Spaan