Gehavend Excelsior'31 en onmachtig VVOG kunnen publiek amper boeien

Gehavend Excelsior'31 en onmachtig VVOG kunnen publiek amper boeien

Bas Boksebeld (foto) tekende voor de gelijkmaker

Excelsior'31 - VVOG
02. 0-1 Van Egteren
05. 1-1 Boksebeld

wedstrijdverslag van Jannes Boerman (www.voetbaloost.nl)

Gehavend Excelsior'31 houdt VVOG op remise
Excelsior’31 begon behoorlijk gehandicapt aan de wedstrijd tegen VVOG. Erwin Looms en Maarten Dangremond waren geschorst terwijl Dennis Sepp, John van Pijkeren, Björn Calkhoven en Jan Borghuis geblesseerd moesten toe kijken. Of de lijst al niet lang genoeg was, Nick Hoekstra bleek tijdens de warming up ook niet fit en moest ook geblesseerd afhaken. Door deze blessures kregen 2e elftalspelers Laurens Smids en Mathijs Rozemuller de kans om zich te laten zien in de hoofdmacht.

Maar het was improviseren voor Excelsior’31. Alleen VVOG gaf de Rijssenaren hiervoor niet de tijd. Al in de 1e minuut werd een misverstand tussen Coen Zwollo en Vicente F. Hesselink door Edwin van Egteren afgestraft en VVOG leidde vroeg in de wedstrijd met 0-1.

Maar Excelsior’31 herpakte zich. In het zadel geholpen door de tegenstander die achterin 1 op 1 speelde en door een slimme Bas Boksebeld die in de beginfase goed tussen de linies speelde. De pass was van Michel Goosen en binnen 4 minuten was het alweer gelijk omdat Bas Boksebeld alleen voor doelman Stoffer koel bleef en de bal in de uiterste hoek binnen krulde.

De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten. 2 doelpunten binnen 5 minuten dat leek meer te beloven. Toch viel dat tegen. Beide ploegen deden het wat rustiger aan, al bleef Excelsior’31 gevaarlijk met steekpasses achter de defensie van VVOG. Trainer Jan Boes van VVOG zag dit ook en hij greep in de 18e minuut in. Matthijs IJzerman werd gewisseld voor Lodewijk de Vries die de achterhoede moest versterken.

Het bleek een vroegtijdig einde aan een tot dan toe leuke wedstrijd. Excelsior’31 miste teveel creativiteit op het middenveld om gevaarlijk te zijn en VVOG loerde als uitspelende ploeg op een kansje en koesterde het punt. Gerald Janssen had de wedstrijd opnieuw kunnen openbreken maar na een vloeiende aanval over veel schijven miste hij de rust om alleen voor de doelman doeltreffend af te ronden. Ook VVOG kreeg voor rust nog een kans. Het schot van aanvaller Madih Doufikar werd door Erwin Leurink van richting veranderd en verraste bijna Vicente F. Hesselink in de lange hoek. Met een uiterste redding werd een doelpunt ten koste van een corner voorkomen.

Na rust viel er voor de talrijke toeschouwers weinig meer te genieten. Beide ploegen waren in aanvallend opzicht onmachtig en hadden moeite met het creëren van kansen. Gelukkig zorgde de warrig fluitende scheidsrechter Bellinga met vreemde beslissingen en een onterechte gele kaart  voor Gerald Janssen af en toe nog voor wat opwinding en gespreksstof langs de lijn. Kort voor tijd was Peter Blom namens VVOG nog dicht bij een doelpunt maar Vicente F. Hesselink hield de aanvaller van een doelpunt af. Hierdoor bleef het bij een terecht gelijkspel.

Opstelling Excelsior’31:
Doel: Vicente F. Hesselink
Achter:  Michel Goosen (71. Jelte van der Berg), Coen Zwollo, Jarno Beltman, Erwin Leurink
Midden: Laurens Smids, Bas Boksebeld (88. Arno Luby), Amanuel Isa, Mathijs Rozemuller
Voor: Gerald Janssen, Sander ter Harmsel (62. Coen Damman)

Opstelling VVOG:
Doel: Jan Willem Stoffer
Achter: Dennis Hoffmann (85. Bob van Leeuwen), Adams Sarkodie, Danny Marcus, Richard Pel
Midden: Peter Blom, Martijn Blom, Rick Boersma, Matthijs IJzerman (18. Lodewijk de Vries)
Voor: Madih Doufikar, Edwin van Egteren

Gele kaart: Gerald Jansen (Excelsior’31) en Rick Boersma (VVOG)
Kalender icoon zaterdag 26 april 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers