Excelsior'31 wint voor het eerst in de (Hoofdklasse)historie van WHC (en kwalificeert zich voor deelname aan de KNVB (Gatorade) Cup)

Excelsior'31 wint voor het eerst in de (Hoofdklasse)historie van WHC (en kwalificeert zich voor deelname aan de KNVB (Gatorade) Cup)

Nick Hoekstra had een assist bij de 2e goal van Erwin Looms. Klik hier voor een dikke 100 (eigen) foto's die in hoog tempo voorbij denderen



Bas Boksebeld: 'Hee Marcel (van der Beek, keeper WHC), waarom staat dat vraagteken op het reclamebord..?'

Klik hier voor een superstrakke fotoreportage van WHC hoffotograaf Jos van Benthem

WHC - Excelsior'31 1-2 (1-1)
01. 1-0 Joseph Kanyike
25. 1-1 Looms (assist Dennis Sepp)
54. 1-2 Looms (assist Nick Hoekstra)



Opstelling Excelsior'31:
Doel: Vicente Fernandez Hesselink
Achter: Michel Goosen, Coen Zwollo, Jarno Beltman en Erwin Leurink
Midden: Bas Boksebeld, Gerald Janssen, Maarten Dangremond
Voor: Dennis Sepp (87. Laurens Smids), Erwin Looms en Nick Hoekstra (66. Sander ter Harmsel)



Scheidsrechter: Raymond Meilink (Enter)
Gele kaart: Erwin Leurink (Excelsior'31), Mark de Haan (WHC)
Toeschouwers: 400 

Excelsior'31 verslaat WHC en prolongeert deelname aan de KNVB Gatorade Cup
Verslag met dank aan Wout Ramaker (WHC)
Excelsior'31 uit Rijssen was de tegenstander vandaag, de Rijssenaren wisten nog nimmer de volle 3 punten te halen tegen WHC, maar bracht daar verandering in door in Wezep met 1-2 te winnen. Erwin Looms, bijna op het einde van zijn carrière, maar bepaald nog niet 'versleten', de vrijheid die hem werd gegund strafte hij 2 keer doeltreffend af. Joseph Kanyike scoorde al in de eerste minuut met een prachtig doelpunt de 1-0.
De competitie is voor WHC gespeeld, zowel kijkend naar onderen als naar boven valt er voor WHC geen eer meer te behalen. Excelsior'31 ging aan de haal met de 4e plaats, omdat Genemuiden van ACV verloor, wat recht geeft op deelname aan de ‘grote’ KNVB (Gatorade) beker.
 De wedstrijd was nog maar net begonnen of de bal lag al achter Vincente Fernandez Hesselink in het netje.

Het was Joseph Kanyike die, net over de middenlijn, er met de bal als een haas vandoor ging, alleen voor Fernandez Hesselink plaatste hij de bal uiterst precies in de rechter bovenhoek, 1-0.
 

De beginfase was erg rommelig, waar beide partijen veel balverlies leden, waar WHC het beste spel liet zien, wat resulteerde in een aantal prima kansen. Ondertussen had Excelsior'31 al wel gelijk gemaakt, een voorzet van Dennis Sepp werd niet verdedigd, de vrijstaande Erwin Looms kon vrij inkoppen, 1-1.  

Joseph Kanyike werd een paar keer, geheel vrijstaand, over het hoofd gezien. Anders had de ‘zwarte parel’ zeker nog een paar keer gevaarlijk kunnen worden. Michel Fuchten ging er in de 37e minuut van tussen en zocht de achterlijn. Zijn voorzet was op maat, maar Henrico Mud en Joseph Kanyike liepen elkaar in de weg, zo ging er opnieuw een uitstekende kans verloren.

Excelsior'31 kon, middels een schot van Erwin Looms en één van Gerald Janssen, wat terug doen, maar beide pogingen misten de juiste richting.
 De wedstrijd, die een open karakter had, werd na de rust door Excelsior'31 volledig gedomineerd. WHC creëerde geen kansen meer en gaf het spel volledig uit handen.

Eerst was het Dennis Sepp die WHC doelman Marcel van der Beek tot handelen dwong, even later was het Erwin Looms die net naast schoot.
 In de 54e minuut  was het wel raak, Nick Hoekstra - die veel ruimte kreeg - gaf een afgemeten voorzet op Erwin Looms en die knikte geheel vrijstaand de 1-2  binnen. Met nog een halfuur te gaan probeerde WHC de bakens nog te verzetten door Reinder Slager in te brengen op rechts, Jochem de Weerdt was er in de rust al bij gekomen voor Guntac Akkaya, maar WHC kon geen vuist meer maken.

Zo won Excelsior'31 verdiend met 1-2 en verzekerde het zich van deelname aan het KNVB bekertoernooi.
 Excelsior'31 mag volgende week, op de laatste wedstrijddag, proberen Be Quick'28 pootje te lichten. WHC speelt ‘uit’ in Harderwijk, waar bij VVOG de zenuwen door de keel zullen gieren, omdat hun positie op de ranglijst bepaald penibel is.




Uitslagen:
WHC - Excelsior'31 1-2
HHC Hardenberg - VVOG 9-1
Be Quick'28 - Flevo Boys 4-1
ONS Sneek - Staphorst 2-1
SC Genemuiden - ACV 0-2
DOS Kampen - PKC'83 1-3
Oranje Nassau Groningen - Go Ahead Kampen 1-0

aan kop:
1. HHC Hardenberg 25-57
2. Be Quick'28 25-54
3. ONS Sneek 25-40 (39-33)
4. Excelsior'31 25-40 (43-39)
------------------------------
5. SC Genemuiden 25-36

onderaan:
9. Flevo Boys 25-30
10.Oranje Nassau 25-30
11.Go Ahead Kampen 25-29
---------------------------
12.VVOG 25-28
13.ACV 25-25
14.DOS Kampen 25-22 (DOS Kampen gedegradeerd)

Kalender icoon zaterdag 3 mei 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers