Excelsior'31 zwaait 7 spelers uit tegen FC Twente (1-4)

Excelsior'31 zwaait 7 spelers uit tegen FC Twente (1-4)

Klik hier voor de foto's van het optreden van Thomas Berge; Klik hier voor de foto's van de wedstrijd. Klik hier voor foto's van Berend Kreijkes. 

Excelsior'31 - FC Twente 1-4 (0-3)
09. 0-1 Hersi
35. 0-2 Hersi
38. 0-3 Arnautovic
41. 0-4 Arnautovic
51. 1-4 Sepp (penalty)

scheidsrechter: dhr. Makkinga (Almelo)
toeschouwers: 2000



foto: Maarten Dangremond in zijn allerlaatste duel met FC Twente's Karim El Ahmadi

Excelsior'31 heeft het afscheidsduel - van Maarten Dangremond (stopt), Jan Borghuis (ACV), Erik Baan (stopt), Erwin Leurink (SVVN), Sander ter Harmsel (Enter Vooruit), Erwin Looms (assistent-trainer Hellendoorn), Dennis Sepp (stopt), assistent-trainer Marcel Borkent (hoofdcoach SVVN) en keeperstrainer Jan Beltman (Hulzense Boys) - tegen het voor de Championsleague voorrondes gekwalificeerde FC Twente met 1-4 verloren.

Het duel was uitermate vriendschappelijk en stond (mede) in het teken van het afscheid van FC Twente coach Fred Rutten (Schalke'04) en Karim El Ahmadi (Feyenoord).



Voorafgaand aan het duel werd John van Pijkeren voor het 2e achtereenvolgende jaar gehuldigd als speler van het jaar, bij de verkiezing door de Excelsior'31 supporters, georganiseerd door de Supportersvereniging.



Het voorprogramma werd verzorgd door Thomas Berge, de razendpopulaire zanger uit Haaksbergen, o.a. bekend van zijn soap bij de TROS.



Thomas Berge met assistent-trainer Ryan Eertink 

Genieten van een afscheid in stijl
Bron: dagblad TC Tubantia, van woensdag 21 mei
RIJSSEN - Het was in vele opzichten een bijzonder afscheid. Zo'n tweeduizend mensen langs de lijn, FC Twente als tegenstander en zanger Thomas Berge in het voorprogramma... Maarten Dangremond kan een grijns niet onderdrukken. "Welke amateurvoetballer kan dat nu zeggen." Nou, hij dus. En Erik Baan, de reserve-doelman van Excelsior'31. Om maar twee namen te noemen.

Maar ook voor Erwin Leurink, Erwin Looms, Dennis Sepp, Sander ter Harmsel en Jan Borghuis stond de avond op sportpark De Koerbelt in Rijssen in het teken van afscheid. Zoals dat ook voor assistent-trainer Marcel Borkent en keeperstrainer Jan Beltman gold. Dus waren er bloemen, sprak Excelsior'31-voorzitter Lamber Voortman mooie woorden en was er voor de spelers een ingelijst shirt.

En... dan waren er natuurlijk die tweeduizend mensen, FC Twente én Thomas Berge. Een afscheid in stijl dus, in een mooie ambiance. "Natuurlijk speelt het mee dat Erwin Looms en Dennis Sepp vanavond ook afscheid nemen. Dat zijn namen in het amateurvoetbal", zegt Maarten Dangremond. Het maakt de lol er voor hem niet minder om. "Ik vind het fantastisch om mee te maken."
 

Hij had er ook alle reden toe. Want voor de wedstrijd wilden sommige supporters nog wel met Thomas Berge op de foto. Na het duel scandeerden de fans rond de dug-out zíjn naam. Toch vindt Dangremond - 27 pas - het nu even mooi geweest. "Voor mij is het namelijk elke avond rennen en vliegen. Ik wil nu eindelijk een beetje tijd voor mezelf." Hij zal het voetbal wel gaan missen. "Ik sluit ook niet uit dat ik ooit weer ga spelen." Voor nu is het mooi geweest.

Zo voelt ook Erik Baan het, die andere Rijssenaar die afzwaait bij 'zijn' Excelsior'31, de club waar hij al sinds zijn zesde speelt. De doelman - die prima kon leven met zijn rol als reserve - mocht gisteren weer een uur lang zelf op doel. Tegen FC Twente (4-1 nederlaag) moest hij de bal vier keer uit het net halen. Het maakte het afscheid er ook voor hem niet minder om. "Dit was mijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau. Ze hebben het fantastisch geregeld."  Kalender icoon dinsdag 20 mei 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers