Onherkenbaar Excelsior'31 stevig over de knie bij Staphorster bikkels

Onherkenbaar Excelsior'31 stevig over de knie bij Staphorster bikkels

Een aanslag op de kuiten van Nick Hoekstra of een gestrekt been méér of minder, Staphorst maalde er niet om, zaterdagmiddag...

Klik
hier voor de zelfkritische wedstrijdanalyse door Excelsior'31 trainer/coach Dennis Demmers. Klik hier voor het wedstrijdverslag van Jannes Boerman. Klik hier voor 52 MB aan foto's, totaal 128 stuks.   

Staphorst verslaat opvanghuis voor oud-profs
(bron: De Stentor)
STAPHORST - De gang naar de kleedkamer duurt extra lang bij succes. Bas Bloemen neemt het ervan. Als allerlaatste stapt hij in Staphorst van het veld na de 3-1 zege op Excelsior'31. Onderweg is er ruimschoots tijd voor schouderklopjes, handdrukken en een kus van zijn vriendin. Tijd om te praten is er nauwelijks. Weer belandt een hand met een ferme klap op zijn schouder. ‘Je voetbalt net als je vader vroeger’, compliment een oude Staphorster hem. ‘Ben ik niet beter dan?’, vraagt Bloemen junior. 

Bij de start van het seizoen was hij dat vast wel. Met twee doelpunten liet de aanvaller zien waarvoor hij naar Staphorst is gekomen. ‘Gisteravond in bed dacht ik eraan. Dan hoop je dat het zo gaat lopen. Als het dan ook nog lukt, is dat super.’ Een debuut om van te dromen. Voor hem, voor de club. Het is niet de minste ploeg die werd verslagen. ‘Er zaten aardige namen bij’, zag Bloemen. Excelsior'31 lijkt een 'opvanghuis' voor oud-profs te worden. Vooral Go Ahead Eagles levert een grote bijdrage. Sjors Brugge, Jan Michels, Coen Zwollo, Niki Leferink, Peter Scheppink stonden in de basis. Stuk voor stuk goede voetballers. Ze combineerden er lustig op los, konden wat met de bal aan de voeten. Nummer tien Nick Hoekstra voorop.

‘Ze tikten mooi rond. Maar als er niks uit komt, heb je er ook niks aan’, analyseerde Bloemen nuchter. Ook hij heeft geflirt met het betaald voetbal, speelde twee jaar bij FC Zwolle. Vorig jaar keerde hij terug naar zijn club Alcides. Hij is geboren in Staphorst, maar verder is de familie Bloemen op Meppel gericht. Daar ging Bas ook naar school. ‘We hebben de voortuin in Staphorst en de achtertuin in Meppel’, zegt Bloemen. Hij koos voor Staphorst. ‘Omdat ik zo dat stapje omhoog hoop te maken.’
 

Bloemen maakte meteen indruk. Het duurde even, maar bij een van de eerste echte aanvallen was het raak. Paul Smid gaf een strakke voorzet, Bloemen reageerde vlijmscherp. Iedereen had zijn plek nog niet ingenomen na de rust of de 2-0 volgde. Paul Smid dook nu alleen op voor de Rijssense keeper. De hardwerkende spits bedacht zich niet, nadat hij in eerste instantie op de in een wit shirt gehulde Vicente Fernandez Hesselink stuitte.

Even voor vieren kreeg Bloemen de kans op de 3-0, nadat Herre Huberts hem de diepte in stuurde. Maar de bal stuitte via binnenkant paal terug. Toen de keeper luttele minuten later veel te snel zijn doel uitrende, wist Bloemen de weg. Hij bleef beheerst in zijn solo naar het doel. Niki Leferink kopte kort daarna de 3-1 nog binnen. Meer zat er voor het Twentse sterrenteam niet in.
 


Staphorst leverde het bewijs dat de ploeg met de beste voetballers niet altijd hoeft te winnen. Trainer Lucas Hoekman kan trots zijn. De namen van zijn ploeg zijn een stuk minder bekend. De ster van Staphorst? Die hebben ze niet. Het collectief is belangrijk. ‘Ik denk dat er een heel goed team staat’, zegt Bloemen. ‘Met een hele goede spits.’ Nee, hij doelde daarbij niet op zichzelf, maar op Paul Smid. ‘Met daar omheen heel veel beweging, dat is onze kracht.’ 



Gerald Janssen in een par-de-deux

Zaterdag 6 september, 14.30 uur:

Staphorst - Excelsior'31 3-1 (1-0)
1-0 en 3-0 Bloemen
2-0 Smid
3-1 Leferink

Excelsior'31 is vanmiddag op alle fronten afgetroeft en afgebluft, in Staphorst. Een - in de opbouw - met een veel te laag tempo - en zonder bezieling - spelend Excelsior'31 stond na 90 minuten dan ook volkomen terecht met lege handen, alle illusies en ambities ten spijt.

Het werd door 11 Staphorster bikkels, die vochten voor werkelijk iedere graspol, uiterst pijnlijk met de neus op de feiten gedrukt.

Kansen op een wat dragelijker einduitslag waren er wel degelijk, het vizier stond echter allesbehalve op scherp, bij de Rijssense aanvallers en middenvelders.



het 'levensmotto' van de Staphorster bikkels...

De startformatie van Excelsior'31:
Fernandez Hesselink, Isa (34. Van der Berg), Zwollo, Scheppink (46. Stel), Lamberink, Brugge, Michels, Hoekstra, Van Pijkeren, Janssen (80. Beltman), Leferink

Afwezig: Boksebeld (familieomstandigheden), Hulshof (2e)

Kalender icoon zaterdag 6 september 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers