Excelsior'31 A1 start nederlaagtoernooi tegen FC Twente/Heracles B1 met 0-2 verlies

Klik hier voor een korte fotoreportage
Nuttige eerste wedstrijd A1 bij nederlaagtoernooi S.E.J.P. Voetbalschool

(door A1 trainer/coach Marc Lobbert)

Excelsior’31 A1 heeft de 1e wedstrijd van het nederlagentoernooi van de S.E.J.P. Voetbalschool met 2-0 verloren van FC Twente/Heracles B1. Deze - eerste - wedstrijd was direct te merken dat dit nog een hoger niveau is dan het niveau in de 2e divisie.

FC Twente/Heracles begon dan ook voortvarend, speelde direct een hoog tempo, voordat Excelsior’31 A1 het wist stond men binnen 3 minuten achter met 0-1 uit een vrije trap.
 Hierna herpakte Excelsior’31 zich aardig en kon in een fase toch aardig mee voetballen met FC Twente/Heracles, creëerde in deze fase toch een aantal mogelijkheden. Eerlijk gezegd moet wel worden dat Daniel Sanderman in deze fase zijn ploeg op de been hield met uitstekende reddingen.

In de 2 helft ging FC Twente/Heracles B1 nog in een hoger tempo spelen, Excelsior’31 kwam er nog maar amper aan te pas. Toch was het spel van FC Twente/Heracles flitsend tot aan de 16m van Excelsior’31 de eindbal was veelvuldig onzorgvuldig waardoor er weinig echte mogelijkheden werden gecreëerd. Typisch was dat Excelsior’31 de 2e goal tegen kreeg uit een eigen inworp. Al met al een leerzame wedstrijd op een nog hoger niveau, een wedstrijd verloren puur op 2 persoonlijke fouten. Hier moet men de leermomenten uitpakken.

Volgende week staat de volgende wedstrijd van de S.E.J.P. Voetbalschool op het programma met de wedstrijd Excelsior’31 B1- G.A. Eagles B1.Excelsior’31 A1 mag zaterdag op bezoek in Hengelo, bij vv Tubantia, en kijken of ze hun 1e overwinning binnen kunnen halen in de competitie.

0-1 FC Twente/Heracles