Wedstrijdanalyse ON Groningen - Excelsior’31

Opnieuw een overwinning van het collectief

door trainer/coach Dennis Demmers
We waren benieuwd hoe het zou gaan, na opnieuw een lange bus reis. De vorige twee officiële wedstrijden, die uit werden gespeeld, De Treffers en Staphorst, gingen namelijk beide verloren. We hadden wat info over ON Groningen, maar gezien het vertoonde spel in de vorige wedstrijden van ze, die overigens beide verloren gingen, moesten we maar zien hoe ze voor de dag zouden komen.

We begonnen scherp en voerden de taken in het veld goed uit, wel hadden we meer gebruik moeten maken van de ruimtes die we kregen en met een hoger baltempo moeten spelen. Ondanks een groot overwicht aan het begin van de wedstrijd, lukte het ons het niet om in een vroeg stadium te scoren, wat ons al in meer wedstrijden overkwam, terwijl de kansen er wel degelijk waren.

De winst, ten opzichte van de vorige wedstrijden, was dat we als ploeg bleven strijden en zo het initiatief hielden. Dit betaalde zich voor rust dan ook uit in twee doelpunten.
ON Groningen ging na rust meer risico’s nemen, waardoor wij nog meer ruimte kregen. Aan het begin van de 2e helft zakten we iets terug en maakten te weinig gebruik van de ruimtes, maar na de 0-3 kregen we weer de overhand. We bleven geconcentreerd voetballen en creëerden de nodige mogelijkheden. Met iets meer scherpte hadden we er nog een aantal doelpunten bij kunnen maken en het tegen doelpunt kunnen voorkomen.

Een wedstrijd, waarin het team ‘vanuit de taak’ heeft gevoetbald en zodoende een keurige teamprestatie heeft neergezet. Dit mag echter geen graadmeter zijn voor aanstaande zaterdag tegen HHC, daarvoor was de tegenstand van ON Groningen te gering, wat overigens ook een verdienste van onszelf was.

Heel even nagenieten van deze overwinning, maar vooral weer snel met beide benen op de grond, om ons zo optimaal voor te kunnen bereiden op de wedstrijd tegen HHC.