Voorbeschouwing Excelsior’31 – HHC Hardenberg

Voorbeschouwing Excelsior’31 – HHC Hardenberg

door Excelsior'31 trainer/coach Dennis Demmers 

Zaterdag spelen we dan dé derby, tegen HHC Hardenberg. Een wedstrijd die altijd op zich staat en een grote aantrekkingskracht heeft in de regio.

Het feit dat HHC afgelopen zaterdag met 0-5 onderuit is gegaan, zegt mij dan ook helemaal niets. Mede omdat ze al snel een aantal noodgedwongen wissels moesten toepassen, waardoor er een probleem ontstond, binnen de organisatie in het veld, kwam HHC al snel op achterstand en speelde hierdoor een moeilijke wedstrijd.

De spelers die vanwege een blessure het veld verlieten zullen er ongetwijfeld alles aan doen om deze derby niet te missen, waardoor er weer een heel ander HHC komt te staan. Elke wedstrijd staat op zich en iedere ploeg in de hoofdklasse zal tot het uiterste moeten gaan om wedstrijden in winst om te kunnen zetten.

HHC speelde dinsdag voor de Amstelcup tegen Go Ahead Eagles en heeft de kans aangegrepen om de zure nederlaag tegen Go Ahead Kampen weg te spelen.

Wij moeten als ploeg altijd ‘thuis’ geven en zullen altijd als team moeten knokken. Wie of wat er ook staat, ongeacht welke blessures we hebben. Een voordeel is dat we op dit moment een selectie hebben die blessures kan opvangen, waardoor we - uitzonderlijke situaties daargelaten - steeds een hoofdklassewaardig team op de been kunnen zetten.

Dit moet ook onze kracht worden in deze competitie. Je doet het tenslotte nooit met 11 man. Ook tegen HHC zullen we als team moeten strijden en op zeker uit moeten gaan van eigen kracht. In dit soort wedstrijden beslissen de spelers dan wie het sterkst is en welk team zich zal moeten gaan aanpassen.


We groeien als team steeds meer naar elkaar toe, de spelers begrijpen elkaar in het veld steeds beter, waardoor de prestaties ook komen. We beginnen ‘op nul’ en zullen alles uit de kast halen om de drie punten in Rijssen te houden.

Ik hoop dan ook dat het Rijssense publiek als één blok achter Excelsior’31 1 gaat staan, waardoor we goed op kunnen, tegen de vele supporters uit Hardenberg, om zo een 12e man te kunnen creëren, die Excelsior’31 naar de overwinning schreeuwt. Kalender icoon donderdag 25 september 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers