Wedstrijdanalyse Berkum - Excelsior’31

Wedstrijdanalyse Berkum - Excelsior’31

Wedstrijdanalyse Berkum - Excelsior'31, door trainer/coach Dennis Demmers
Voor even terug bij Berkum 
Ondanks dat het een leuk weerzien was, van oude bekenden, gold zaterdag maar één ding: 3 punten. We begonnen goed aan de wedstrijd en lieten zien over een beter voetballende ploeg te beschikken dan Berkum.

We creëerden ruimtes, zochten de vrije man en hadden daardoor een veldoverwicht. Jammer was dat we het veldoverwicht niet konden omzetten in grote doelkansen. Berkum werd slechts gevaarlijk via snelle lange ballen, de zogenoemde counter, die meestal ingeleid werd door onnodig en simpel balverlies van onszelf.

Deze counters waren gevaarlijk, maar de achterhoede stond goed en gaf weinig weg. We kregen uiteindelijk de verdiende voorsprong, middels een goede aanval over links, waarbij Jolf Stel de bal tegen de touwen knikte. We hielden een veldoverwicht en bekroonden dat met nóg een doelpunt vlak voor rust.
 

Het ‘fenomeen’ rust
Velen zullen mogelijk denken: ‘Wat gebeurde er in de rust, bij Excelsior’31?’. Nou, niet zo heel veel. De puntjes werden op de ‘i’ gezet, er werd kort aangegeven wat we nog zouden kunnen verbeteren. We gaven de mededeling aan de spelers dat we vooral scherp moesten blijven in de duels, met name op de afvallende ballen. 

Berkum ging na rust anders spelen, 1-1 en vol druk. Iets wat voor ons geen enkel probleem mocht zijn. Echter, de duels, zowel op het middenveld als achterin, werden verloren, waardoor Berkum steeds de eindpass op de snelle spitsen konden gegeven.

Dit mag bij Berkum, met zijn snelle spitsen, niet gebeuren. Hierdoor werd ook al heel snel de aansluitingstreffer gemaakt. Net als in andere wedstrijden, komen we er dan zelf óók gevaarlijk uit en krijgen we een 100% kans die we niet benutten.

Dat zijn voor ons cruciale momenten, want in plaats van de 1-3 op het bord te zetten maakt Berkum, snel na onze gemiste kans, de 2-2. Door niet goed ingrijpen van de verdediging.

Vanaf dat moment bleef elke aanval van Berkum gevaarlijk, met hun snelle spitsen. Wij wonnen geen duels en lieten ons ‘de kaas van het brood eten’. We moesten vanaf de kant ingrijpen, omdat de grip op de spitsen van Berkum totaal weg was en de 3-2 in de lucht hing.

We hebben met een dubbele wissel de grip achterin proberen terug te krijgen door het inbrengen van een aanvaller en een verdediger, voor 2 middenvelders. Dit pakte goed uit.

Berkum kon geen druk meer zetten en de aanvalskrachten van Berkum werden steeds minder. Wij kregen zelfs nog een aantal mogelijkheden, maar het was teveel van het goede geweest als we de 3 punten hadden meegenomen.

Een terechte puntendeling, daarom.
Kalender icoon zondag 5 oktober 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers