Wedstrijdanalyse Harkemase Boys - Excelsior’31

Wedstrijdanalyse Excelsior'31 trainer/coach Dennis Demmers, van het duel Harkemase Boys - Excelsior'31
Aansluiting met de kopgroep gemist !
Een verre reis moet je ervoor over hebben, maar uiteindelijk kom je bij Harkema altijd in een mooie ambiance terecht, zo ook zaterdag.

Omdat het een verre reis is naar Harkema bood de supportersvereniging ons een lunch aan bij Van der Valk, in Wolvega. Namens de 1e selectie hartelijk dank daarvoor, het was perfect geregeld.

We konden daarom goed voorbereid aan de wedstrijd beginnen en dat was te zien.Vanaf de 1e minuut namen we het initiatief en waren fel in de duels, op het moment dat we de bal weer terug moesten veroveren.

Mede hierdoor creëerden we een aantal hele mooie kansen. Helaas was het weer zo dat we die niet konden verzilveren. Harkema, dat ook over een goed voetballende ploeg beschikt - en naar later bleek een hele goede spits - overleefde de eerste storm en nam ook wat meer initiatief.

De spits van Harkema was een plaag voor onze verdediging, ondanks dat we hem de eerste 20 minuten goed in de tang hadden, kreeg hij kort daarna een kleine mogelijkheid.

Hij schudde de directe verdediger van zich af en haalde hard uit. Daar waar de ballen voor ons net verkeerd vielen viel hij, na een redding van Vicente precies voor de voeten van een speler van Harkemase Boys, die hem simpel kon intikken, 1-0.

Daarna ontstond er voor het publiek een wedstrijd met veel strijd en een hoog tempo, waarin wij vergaten te temporiseren op de juiste momenten en teveel onnodige fouten maakten in de passing.

Ook aan de 2e helft begonnen we fel en Harkema kwam niet meer van de helft af. Echter, door een te trage balcirculatie en teveel onnodige fouten in de passing kon Harkema elke keer weer in de organisatie komen waardoor we bijna geen kansen creëerden.

Uiteindelijk probeerden we met een extra spits en een snelle lange bal van achteruit een doelpunt te forceren. Jammer genoeg viel ook nu de bal bij de eerste poging nét niet goed, waardoor Harkema er snel uit kon komen en de 2-0 maakte.

Dit in een fase waarin Harkema gedurende de 2e helft slechts enkele keren op onze helft was geweest. Doordat we de 2-1 maakten konden we, met nog 10 minuten op de klok, hopen op nóg een treffer.

Maar na een verkeerde pass op het middenveld viel het doek 3-1. Er had méér ingezeten, in een wedstrijd die alle kanten op kon. De individuele klasse van de spits van Harkema gaf de doorslag en híj haalde de overwinning binnen.

Voor ons is er niets aan de hand. We missen even de aansluiting met de kopgroep, maar hebben laten zien dat we, qua veldspel en duelkracht, behoorlijk verbeterd zijn.

Dat biedt hoop voor de volgende wedstrijden. A.s. zaterdag kunnen we proberen de weg naar boven weer in te slaan, maar dan moeten we wel zien te winnen van Go Ahead Kampen, dat een overtuigende overwinning haalde.

Tot slot wil ik, namens de 1e selectie, alle meegereisde supporters bedanken voor hun steun tijdens de wedstrijd in Harkema. Kalender icoon zondag 26 oktober 2008 / Algemeen