FUTSAL: Excelsior'31 wint derby tegen SVVN met 4-1

En daar was ‘ie dan eindelijk. De eerste overwinning van de futsallers van Excelsior’31 in de 1e divisie was een feit. Voor eigen publiek werd in de tweede helft van deze enerverende derby gedecideerd afgerekend met de hatelijke nul, en – alsof de rekenmeesters onder de Rijssenaren er tijdens de wedstrijd al rekening mee hadden gehouden – betekende de 4-1 winst dat de Rijssenaren op doelsaldo de rode lantaarn overgedragen hebben aan SVVN.

In de eerste helft leek de spanning de beide teams te verlammen, en de ruststand van 1-1 was een logisch gevolg. “We speelden de eerste helft veel te verkrampt”, vond ook coach Marcel Lankamp van Excelsior’31, “maar dat was ook logisch gezien de eerdere vijf nederlagen. We moesten in deze wedstrijd zelfvertrouwen zien op te doen.”

Geholpen door een snelle voorsprong in de tweede helft, toen de ervaren Arsenin Rodriquez na een mooie actie de 2-1 in de kruising prikte, kwam Excelsior’31 niet meer in de problemen. “Hij zat er lekker in”, genoot de doelpuntenmaker na afloop nog na. En het moet gezegd, Excelsior’31 speelde dit geroutineerd uit. Voor het eerst in de competitie werd een overtal-situatie binnen de kortste keren bekroond met een treffer, toen Gerald Keizer op de juiste plaats stond om de 3-1 binnen te schieten.

In de slotfase kreeg Excelsior’31 nog volop mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar alleen een fraai uitgespeeld doelpunt van Arnoud Baan bepaalde de eindstand op 4-1.

Met twee wedstrijden tegen de kampioenskandidaten Tornado en oc/Stob in het vooruitzicht was dit een opsteker voor Excelsior’31.

Vrijdag 7 november speelt Excelsior’31 in Deventer om 20.30 uur tegen Tornado, en een week later, op vrijdag 14 november, staat in de Stroekeld in Rijssen om 21.00 uur de confrontatie met koploper oc/Stob op het programma.

De statistieken:
10. 1-0 Laurens Goosen
13. 1-1 Miquel Parera

Rust
28. 2-1 Arsenin Rodriguez
34. 3-1 Gerald Keizer (assist Arnoud Baan)
47. 4-1 Arnoud Baan

Opstelling Excelsior'31: Ruud Kreijkes (keeper), Jos Kreijkes, Alidus ter Harmsel, Rene Dangremond, Gerald Keizer, Arnoud Baan, Laurens Goosen, Arsenin Rodriguez

Coach: Marcel Lankamp

Opstelling SVVN: Rico Nijkamp (keeper), Ibo Lainsamputty, Jordy Picanussa, Miquel Parera, Dennis Hulsegge, Hans Hulsegge, Deleaney Picanussa, Gerd Burnama

Scheidsrechters: Nakken en Söner
Grensrechter: Daan Kreijkes

Een belevingsverslag van Excelsior’31-futsaller Gerald Keizer volgt maandag 3 november.