‘Hoe is het mogelijk…?!’

Wedstrijdanalyse, door Excelsior'31 trainer/coach Dennis Demmers

'
En weer staan we met lege handen, na een wedstrijd waarin we de bovenliggende partij zijn. We begonnen heel goed aan de wedstrijd. De taken zoals afgesproken werden uitgevoerd, we speelden snel en flitsend combinatie voetbal en creëerden daardoor 2 goede mogelijkheden.

Maar zoals zo vaak benutten we deze kansen niet, waardoor Go Ahead Kampen de eerste storm overleefde. Sterker nog, de eerste keer dat zij op onze helft kwamen leverde gelijk de 0-1 op, uit een vrije trap. Niets aan de hand, we bleven voetballen en hielden een veldoverwicht, door goed positiespel en snel combinatie voetbal.

Tegen de verhouding in kwam Go Ahead Kampen ook nog op 0-2. Op het middenveld lieten we ons te makkelijk uitspelen, waardoor de spitsen van Go Ahead op de 16 meter aangespeeld konden worden. Uiteindelijk werd het een vrije trap en doelpunt.
 Daarna waren we even de kluts kwijt en leden veel balverlies.

Er ontstond een wedstrijd met veel duels. Excelsior’31 probeerde het wel, maar het lukte niet, Go Ahead Kampen bleef loeren op de counter, door met lange ballen de snelle spitsen te bereiken.
 De mensen die nog enige twijfel hadden of Excelsior’31 nog steeds kampt met het ‘rust syndroom’ kunnen nu rustig gaan zitten.

Na de puntjes op de ‘i’ gezet te hebben begonnen we uitstekend aan de 2e helft.
 Een fel en agressief Excelsior’31 met veel balbezit dat voor 80% op de helft van de tegenstander speelde. Na een kwartier gespeeld te hebben besloten we één op één te gaan spelen, wat nog meer druk opleverde.

We creëerden veel kansen, ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg dat het er ZEVEN waren, om de aansluitingstreffer te maken, maar de bal wilde er gewoon niet in. Uiteindelijk valt dan de 1-2 en heel snel daarna ook de 2-2, vlak voor tijd. Meer dan verdiend.  Maar helaas het mocht niet zo zijn.

Daar waar er nog een aantal met het hoofd in de wolken was en gelijk vooruit wilde, voor de 3-2, nam Go Ahead de aftrap. Ging gelijk vooruit en schoot, over drie schijven, de 2-3 binnen.

Ongelofelijk. Een doelpunt dat op hoofdklasseniveau niet mag vallen!
 Desondanks moet ik een compliment aan de groep maken over het voetbal, dat bij vlagen goed was. Maar ook over de inzet: terug komen van een 0-2 achterstand naar 2-2.

Ik heb een ploeg gezien dat als team stond en voor elkaar wilde werken. Een team waarin de invallers liet zien dat het niet uitmaakt hoe láng je speelt. Maar dat je er moet staan en vervolgens voor 200% er voor gaan.

Kortom perspectief voor de toekomst. Als we zo door blijven gaan, valt het kwartje vanzelf een keer onze kant op…'