Broodnodige overwinning Excelsior'31 op Flevo Boys (3-1)

74.
2-1 e.d. Kuik (Flevo Boys)
90. 3-1 Leferink

Excelsior’31 behoudt aansluiting na overwinning op Flevo Boys
RJSSEN - Na 2 wedstrijden, waarin Excelsior’31 de bovenliggende partij was, maar na 90 minuten met lege handen stond, was het credo tegen Flevo Boys wínnen.

Maar, in de eerste helft leken de Rijssenaren angstig en meer bezig met het voorkomen van doelpunten dan het maken ervan. Het gevolg was een wedstrijd die maar niet op gang wilde komen.

Ook al omdat Flevo Boys niet de intentie had om in aanvallend opzicht mee te voetballen. Het publiek moest tot de 18e minuut wachten voordat er iets in het strafschopgebied gebeurde. Een afgeslagen corner van Excelsior’31 belandde bij de bloedsnelle Frank van der Plaats, die vanaf eigen helft iedereen te snel af was. Alleen voor doelman Vicente Fernandez Hesselink was echter de spreekwoordelijke pijp leek en schoof hij de bal voorlangs.

Tegen het eind van de eerste helft werd ook Excelsior’31 dreigender. Gerald Janssen raakte de vuisten van keeper Martin de Jong, na goed voorbereidend werk van Amanuel Isa. In blessuretijd lag de doelman opnieuw in de weg na een vlammend schot van Nick Hoekstra.

Na rust een aanvallender Excelsior’31. Met de wissel Niki Leferink voor Sjors Brugge werd een middenvelder ingeleverd voor een aanvaller. Het leek een kwestie van tijd voordat Excelsior’31 op voorsprong zou komen, maar een domme actie van Vicente F. Hesselink bracht Flevo Boys in de 53e minuut op voorsprong.

Onnodig kwam de keeper zijn doel uit, verloor de bal aan Arjen Postma en met een bekeken lob verdween de bal in het lege doel 0-1.

Lang duurde de achterstand niet voor Excelsior’31, want nog geen 3 minuten later bracht Peter Scheppink beide ploegen weer op gelijke hoogte. Als enige schatte hij een vrije trap van Nick Hoekstra goed in en tikte hij de bal technisch perfect langs de doelman, 1-1.

Het gaf Excelsior’31 op het juiste moment een steuntje in de rug. Gerald Janssen had, direct na de gelijkmaker, de voorsprong op zijn schoen, na een foute uittrap van doelman de Jong. Ten koste van een corner maakte de keeper zijn eigen fout goed.

Maar ook Flevo Boys kreeg in het tweede bedrijf enkele kansen. Zo redde Vicente Fernandez Hesselink na een corner, die rechtstreeks op doel ging en schoot Harm Jan Stuiver rakelings over, na een scrimmage.

In de 73e minuut kwam Excelsior’31 op voorsprong. Jolf Stel draaide goed weg bij zijn directe tegenstander en leek Gerald Jansen bij de tweede paal te vinden. Met een sliding voorkwam Stef Kuik dat Jansen in balbezit kwam, maar hij schoot daarmee de bal wel in eigen doel 2-1.

Het leek de beslissing, maar in de 79e minuut kwam Excelsior’31 met 10 man te staan. Gerald Janssen zette een tackle op Stef Kuik te laat in en kon met zijn tweede gele kaart van de middag de kleedkamer opzoeken.

Flevo Boys bracht 2 extra aanvallers in het veld, om minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen. Onder leiding van de sterk spelende Coen Zwollo gaf Excelsior’31 verdedigend geen krimp en waren de Rijssenaren met 10 man zelfs de meest gevaarlijke ploeg.

In de 90e minuut werd dit onderstreept door Niki Leferink, die met een mooie lob over de doelman de 3-1 binnenschoot, na doorkoppen van Jolf Stel.

Een treffer die de wedstrijd definitief in het slot gooide en Excelsior’31 de felbegeerde 3 punten bracht die nodig waren om weer aansluiting met de (sub)top te krijgen.

Excelsior´31:
Vicente Fernandez Hesselink, Amanuel Isa (87. Matthijs Rozemuller), Coen Zwollo, Peter Scheppink, Lourens Smids, Bas Boksebeld, Jan Michels (67. Rob ten Hove), Nick Hoekstra, Jolf Stel, Sjors Brugge (46. Niki Leferink), Gerald Janssen

Flevo Boys:
Martin de Jong, Jeroen de Groot (79. Hugo van Waardhuizen), Harm Jan Stuiver, Stef Kuik (79. Abdel Boundati), Winfried Tromop, Hidde Kalsbeek, Kees de Munnik, Arjan Veld, Frank Post (71. Arjen Spaan), Arjen Postma, Frank van der Plaats

Scheidsrechter: dhr. D.J. Higler