Een matige wedstrijd (maar wel 3 punten!)

Een matige wedstrijd (maar wel 3 punten!)

Wedstrijdanalyse van Excelsior’31 – Flevo Boys, door trainer/coach Dennis Demmers. 

Van ‘geluk’ hebben we tot nu toe, dit seizoen, nog helemaal niets gemerkt. Zowel in de wedstrijden, als daaromheen, zit alles wat tegen kan zitten ook écht tegen.

Kijk bijvoorbeeld naar de blessures: de teller staat inmiddels op zeven! Onvoorstelbaar dat het er zoveel zijn, daarbij zitten dan ook nog eens vijf lángdurige blessures.

Het was zaterdag dan ook de eerste keer dat wij, van de 21-koppige selectie, niemand mee konden laten doen in het 2e elftal, omdat we simpelweg gewoon iedereen nodig hadden, wat doorwerkt in de hele vereniging.

Maar goed, desondanks heb ik altijd gezegd dat we een brede selectie hebben en blessures geen enkel excuus mogen zijn zijn. Tegen Flevo Boys konden we dan ook een volwaardig hoofdklasseteam op de been brengen. We startten voortvarend en zetten Flevo Boys onder druk, helaas konden we dit niet lang volhouden.

Flevo Boys speelde op de counter en wij hadden een bepaalde angst in de ploeg. De bal ging te langzaam rond, doordat Flevo Boys op hun helft druk zette en wij te weinig beweging hadden, hanteerden wij té snel de lange bal, waardoor we veel balverlies leden.

Toch kregen we nog twee prima mogelijkheden, waaruit we zeker hadden kunnen (misschien wel moeten) scoren. Helaas zat het geluk niet mee en stond de keeper bij een schot op de goede plek, keek hij verslagen toe hoe een kopbal op het dak van het doel verdween.

Daarentegen kreeg Flevo Boys uit een corner van ons zo maar een kans, maar miste deze, gelukkig voor ons. Na de rust hebben we een tactische wissel gedaan en gekozen voor een andere veldbezetting, waardoor we meer balbezit kregen, vanuit de lange bal en voorin meer druk konden houden. Dit pakte goed uit.

Flevo Boys kwam er nog maar sporadisch uit en wij creëerden meer kansen. Toch kwam Flevo Boys door een misverstand in de communicatie op voorsprong, tegen de verhouding in.

Ook nu lieten wij zien dat we mentaal en fysiek gegroeid zijn. We bleven één team en hielden het geloof in een goede afloop. Uiteindelijk liepen we uit naar 3-1 voorsprong, wat een terechte afspiegeling was van de verhoudingen in het veld.

Dat we de laatste 10 minuten met 10 man moesten spelen maakte het team alleen maar sterker. In plaats van dat Flevo Boys aandrong, scoorden wij zelf nog één keer en gaven helemaal niets meer weg.

Een compliment voor het collectief, ook voor de spelers die er in kwamen. Ook dit keer lieten alle drie de wissels zien wat ze waard zijn en zorgden, toen ze erin kwamen, dat het beoogde effect gehaald werd. 

We zijn voetballend en als team op de goede weg.  Nu maar hopen op een snelle terugkeer van de geblesseerde spelers, zodat de rest van de vereniging - met name het 2e  - ook hun voordeel kunnen halen uit de kwalitatief goede selectie van het 1e.
Kalender icoon zondag 9 november 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers