Oldenzaal 1 (zondag 4 klasse) – Excelsior’31 1 0-5 (0-3)

Van Hoof (k), Gerald ten Hove, Scheppink (62. Beltman), Zwollo, Smids, Rozemuller, Brugge, Hoekstra (37. Michels), Janssen, Leferink en Rob ten Hove

Eveneens districtsbeker:
Excelsior’31 2 – Mariënheem 1 (zondag 5e klasse) 6-1 (1-1)

Excelsior’31 eenvoudig langs Oldenzaal

OLDENZAAL - Excelsior’31 heeft 2008 - met een 0-5 overwinning op zondag 4e klasser Oldenzaal - goed afgesloten. In de 14e minuut opende Niki Leferink de score na een voorzet van Nick Hoekstra. Diezelfde Hoekstra stond ook aan de basis van de 0-2. Een vrije trap bereikte Gerald Janssen op de achterlijn waarna Coen Zwollo geen enkele moeite had om de teruggelegde bal in het doel te schieten.

Maar het was niet alleen Excelsior’31 wat de klok sloeg. Oldenzaal kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar had pech dat Erwin Brouwer en Bart Damveld het vizier niet op scherp hadden staan, anders had een tegentreffer er zeker ingezeten.

Kort voor rust besliste Excelsior’31 de wedstrijd door een benutte strafschop. Na een duwfout op Niki Leferink schoot de spits zelf binnen, 0-3.

In de tweede helft kwam er meer ruimte voor de Excelsior’31 aanvallers omdat Oldenzaal het conditioneel allemaal niet meer kon belopen.

Het regende dan ook kansen. Verder dan treffers van Peter Scheppink - na een voorzet van Gerald Janssen - en Rob ten Hove, na goed voorbereidend werk van Mathijs Rozemuller, kwamen de Rijssenaren niet.

Oldenzaal kreeg nog één grote kans op een eretreffer, maar Resit Sahin wist voor een leeg doel het net niet te vinden.