Excelsior’31 wacht op kunstgras

Excelsior’31 wacht op kunstgras

Bron: klik hier
RIJSSEN - Voetbalclub Excelsior’31 is in blijde verwachting van twee nieuwe kunstgrasvelden. Voorzitter Lamber Voortman hoopt in het begin van het nieuwe jaar te horen dat het college van B en W van Rijssen-Holten het licht op groen heeft gezet voor het nieuwe kunstgras.

’Het besluit hierover wordt over de jaarwisseling heen getrokken. We moeten nog zo’n twee weken wachten’, aldus de preses van de zaterdaghoofdklasser. Volgens Voortman is er een goede kans dat het stadsbestuur voor de aanleg van het kunstgras kiest. ’De signalen in die richting zijn in ieder geval goed.’

Eerder gaf wethouder Willem ter Schure al aan ‘driftig’ over de kwestie na te denken. Mede door de grote toename van het aantal leden in de afgelopen jaren - de club zit nu op een kleine vijftienhonderd leden - dreigt Excelsior uit zijn voegen te barsten.

Het gebruik van het veld binnen de atletiekbaan van atletiekclub AV Rijssen wordt door beide verenigingen niet als een oplossing voor het veldenprobleem van Excelsior gezien. Simpelweg gezegd omdat speerwerpen moeilijk samengaat met voetballen.

Niemand zit te wachten op een voetballer met een speer in zijn rug, zo is de tendens. Met het natuurlijke gras op het hoofdveld van Excelsior gaat het op dit moment een stuk beter. Zo’n zes weken geleden werd er ‘wortelrot’ geconstateerd op het veld. Deskundigen van de gemeente hebben het gras inmiddels behandeld en de problemen lijken bezworen.

’Het is behandeld met een chemisch goedje en het lijkt erop dat de ziekte weg is’, zegt voorzitter Voortman. ’Het veld ziet er nu weer goed uit. Voor zover dat tenminste mogelijk is in de wintertijd.’

Als mogelijke oorzaak voor de wortelrot wordt een overvloed aan regen aangevoerd, waarbij er te weinig water wordt doorgelaten in de bodem. Excelsior zit niet alleen verlegen om kunstgras, maar eigenlijk is de hele accommodatie te klein geworden. Daarom is de club druk doende om het hele sportpark te renoveren.

De oude tribune moet wijken voor een nieuwe, waarbij ondergronds zestien nieuwe kleedkamers worden aangelegd plus een massageruimte en een was- en kledinghok. Bij de nieuwe tribune komt een nieuwe businessruimte. De huidige businessruimte boven de kantine verdwijnt en die ruimte wordt aan de kantine toegevoegd, zodat daar ook weer voldoende plek is.

De totale kosten bedragen ongeveer één miljoen euro. De gemeente staat positief tegenover de plannen en heeft financiële steun toegezegd. Via allerlei acties verzamelt Excelsior zelf ook geld in.

De verbouwing zou in 2010 kunnen beginnen.
Kalender icoon donderdag 25 december 2008 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers