Loting volgende districtsbekerronde bekend voor 1e en 2e

Loting volgende districtsbekerronde bekend voor 1e en 2e

RIJSSEN / DEVENTER - De loting van woensdagavond heeft Excelsior’31 1 gekoppeld aan zondag hoofdklasser WSV Apeldoorn. Dit duel in Apeldoorn zal dinsdag 27 januari om 20.00 uur gespeeld worden.

De winnaar speelt vervolgens een uitwedstrijd, tegen de winnaar van Go Ahead Kampen en VVO (Velp). De winnaar van dat duel speelt tegen Achilles’29, Babberich, Be Quick’28, of Vilsteren.

De uiteindelijke winnaar van déze duels is halve finalist en mag daardoor volgend seizoen deelnemen aan de ‘grote’ KNVB beker.
 De 5e ronde wordt gespeeld op 21, 24 of 31 maart. De kwartfinale is op 11/13 april. 

De reserves van Excelsior’31 spelen een thuiswedstrijd, tegen Varsseveld 1, dat uitkomt in de 3e klasse. De winnaar van dit duel speelt in de vijfde ronde tegen de winnaar van (hoofdklasser) Bennekom 1 – NEC 1 (1e klasse).

Het duel tegen Varsseveld 1 zal definitief zaterdag 31 januari gespeeld worden, aanvang 14.30 uur. 
 

De opzet van de districtsbeker voor het komende seizoen zal er geheel anders uit gaan zien. De 84 hoofdklassers en 132 eersteklassers gaan in 1 pot.

De loting zal regionaal aangestuurd worden, maar kan ‘districtgrensoverschrijdend’ zijn. Ook zal er getracht worden te vermijden dat ploegen van eenzelfde competitie bij elkaar in komen.

Van de 216 teams worden ‘poules van 4’ gemaakt, waarvan de eerste 2 ploegen verder bekeren. Deze komen in één pot met clubs uit de overige klassen, die hun poule (met één winnaar) overleefd hebben.
 

Wedstrijden worden gepland op: zaterdag 22-, dinsdag 25- en zaterdag 29 augustus, met een uitwijkmogelijkheid voor KNVB-beker-deelnemers, naar dinsdag 1 september. 

Kalender icoon donderdag 8 januari 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers