Futsallers Excelsior 31 winnen degradatieduel tegen ZVV’91

Vrijdag 9 januari hebben de futsallers van Excelsior’31 met 6-3 gewonnen van ZVV’91 uit Lelystad. Door deze overwinning blijft Excelsior voorlopig even uit de gevarenzone in de strijd tegen degradatie. Terwijl elders in het land gefluisterd wordt over een Elfstedentocht en de veldvoetballers nog in een diepe winterslaap zijn, werd er in de Stroekeld in Rijssen alweer gevoetbald. Voor aanvang van de wedstrijd stonden Excelsior en ZVV’91 precies gelijk in de stand, dus er was sprake van een heuse zes-punten wedstrijd.

Excelsior begon goed aan de wedstrijd en kwam op voorsprong door een doelpunt van Jos Kreijkes, na een goed uitgespeelde counter. Door een vrije trap van Aventurin kwam ZVV’91 snel op gelijke hoogte. Via snelle uitvallen liep Excelsior voor rust nog uit naar een 4-1 voorsprong.

Na rust was er hetzelfde spelbeeld. Het balbezit was veelal voor ZVV’91, maar de beste kansen waren voor de gastheren uit Rijssen. Na een eigen doelpunt en een treffer van Rene Dangremond, die de wintersport blijkbaar goed had verteerd, liep Excelsior uit naar een 6-1 voorsprong.

Doordat de oliebollen en appelflappen hun tol gingen eisen, sloeg de vermoeidheid toch wat toe bij Excelsior. ZVV’91 kwam nog terug tot 6-3, dit was tevens de eindstand.

6 min. 1-0 Jos Kreijkes
9 min. 1-1 Avensurin
15 min. 2-1 Jos Kreijkes
19 min. 3-1 Gerald Keizer
23 min. 4-1 Arnaud Baan

Rust,

32 min 5-1 Acherat (e.d.)
40 min 6-1 Rene Dangremond
43 min 6-2 Avensurin
48 min 6-3 Louhihli

Opstelling Excelsior 31:
Ruud Kreijkes(keeper), René Dangremond, Arnoud Baan, Jos Kreijkes, Arsenin Rodriguez, Gerald Keizer, Alidus ter Harmsel, Laurens Goosen

Coach: Marcel Lankamp, Murat Yerlikaya