Wedstrijdanalyse SVZW - Excelsior'31, door trainer/coach Dennis Demmers

Na opnieuw een afgelasting - en wéér geen competitiewedstrijd - blijkt maar weer eens hoe waardevol kunstgras in deze periode kan zijn!

Gelukkig hadden we een schaduwwedstrijd gepland, tegen SVZW, die wel in het bezit zijn van een nieuwe, goed bespeelbare kunstgrasmat.
 Wat valt er over de wedstrijd te vertellen?

Een gelijkopgaande wedstrijd, waarin SVZW de meeste kansen kreeg, maar verzuimde te scoren. Bij ons ontbrak de juiste scherpte, de wil om te winnen en de nodige concentratie.

Gevolg: veel balverlies, weinig kansen… en een gelukje dat we de rust met 0-0 haalden.
Gezegd mag worden dat we in de 1e helft een aantal goede combinaties op de 16 meter zagen stranden, door veelal een verkeerde eindpass, waardoor een mogelijke doelkans verloren ging.

In de 2e helft eigenlijk hetzelfde verhaal, een onnauwkeurig en slap Excelsior’31, tegenover een goed georganiseerd en fel strijdend SVZW.

Ook nu weer liet SVZW een aantal goede mogelijkheden onbenut, door goed keeperswerk aan Excelsior’31 kant en onnauwkeurigheid in de afronding aan SVZW kant.

Uiteindelijk komt SVZW op voorsprong door een te zachte breedtepass, waardoor een speler van SVZW in de 16 zomaar op onze keeper kan lopen.

Ook wij konden in de 2e helft de eerste 100% kans noteren: alleen op de keeper af,  maar deze bal belandde-  na een mislukte lob - in de handen van de keeper.

Uiteindelijk maken we in de slotfase nog 1-1, door een goed uitgevoerde vrije trap. Een wedstrijd waarin we onszelf een compliment mogen maken, ver beneden peil voetballen en uiteindelijk toch nog gelijk spelen, tegen een goede ploeg als SVZW.

Dinsdag wacht de bekerwedstrijd tegen WSV, dan zullen we uit een heel ander vaatje moeten tappen, willen we kans maken op een goed resultaat. Kalender icoon zondag 25 januari 2009 / Algemeen