Excelsior ronde verder na Freddy Kruegeriaanse slotfase bekerduel tegen WSV

77. 2-3 Roest
90+ 3-3 Roest

penaltieserie:
Zowel WSV als Excelsior’31 schoten 5x raak, in de 1e serie  (Brugge, Janssen, Leferink, Zwollo en Smit) van 5.

De laatste uit deze serie werd vlekkeloos ingeschoten door de 17-jarige A-junioor Maarten Smit. Vervolgens miste Stefan Nuessink (WSV). Jarno Beltman schoot Excelsior’31 daarop naar de 5e bekerronde.

Daar wacht opnieuw een ‘uitduel’, normaal gesproken tegen Go Ahead Kampen. Als deze het duel tegen VVO weten te winnen, tenminste.

Opstelling Excelsior’31:
Van Hoof (k), Smids, Beltman, Zwollo, Van Pijkeren, Brugge, Michels (46. Boksebeld), Isa, Janssen, Leferink en Stel (82. Smit (A1-jeugd).

Gele kaarten: Stefan Nuessink en Roest (WSV); Beltman en Smit (Excelsior’31)

In de loop van woensdagochtend volgt de wedstrijdanalyse van Excelsior'31 trainer/coach Dennis Demmers.

Wedstrijdverslag door Jannes Boerman
Excelsior’31 heeft via het beter nemen van strafschoppen de volgende ronde van de districtsbeker bereikt. Dat het zover moest komen hadden de Rijssenaren aan zich zelf te wijten. Lange tijd had WSV op het eigen kunstgrasveld weinig in te brengen en de 0-2 ruststand was dan ook zeker verdiend.

Beide doelpunten werden gescoord door Gerald Janssen. Bij de eerste schoot hij knap uit de draai bij de tweede paal binnen en op slag van rust kopte hij raak uit een corner van John van Pijkeren.

Na rust bracht WSV Anouk Roest in het veld en zocht men vaker de lange bal. In de 53e minuut leverde het de aansluitingstreffer op. Een vrije trap belandde uiteindelijk bij Roest die de bal via een speler van Excelsior’31 binnen schoot 1-2.

WSV rook de gelijkmaker maar achterin gaf zoveel ruimte weg dat een derde goal voor Excelsior’31 niet uit kon blijven. Jolf Stel en Bas Boksebeld misten al riante kansen voordat Niki Leferink alleen voor de keeper met een stift de 1-3 kon aantekenen.

Het leek einde wedstrijd maar een moment van onoplettendheid bij Excelsior’31 werd gelijk afgestraft. Iedereen dacht dan WSV de bal uitspeelde bij een blessure van Sjors Brugge maar Anouk Roest dacht daar anders over en liet iedereen de hielen zien om vervolgens de 2-3 binnen te schieten.

Diep in blessuretijd sleepte WSV er zelfs nog een strafschoppenserie uit. Tot 3 maal toe verloor Excelsior’31 de bal in de opbouw en de geheel vrijstaande Roest tikte de 3-3 binnen.

Maar Excelsior’31 toonde mentale veerkracht door 5 penalty’s op rij onberispelijk binnen te schieten. Nadat WSV de 6e strafschop miste, was het Jarno Beltman die Excelsior’31 de volgende ronde inschoot.

Opmerkelijk feit was nog het debuut van Maarten Smit (17). Opnieuw een talent uit de eigen jeugd, die van Demmers de kans krijgt, bij het eerste elftal. In de wedstrijd zelf liep hij al snel tegen een gele kaart aan na een harde charge, maar tijdens de strafschoppenserie liet hij zien zijn zenuwen goed in bedwang te hebben.

Hij schoot de belangrijke 5e strafschop kalm binnen en droeg daarmee een belangrijk steentje bij aan de overwinning.