Voorbeschouwing Excelsior - O.N. Groningen

Voorbeschouwing Excelsior - O.N. Groningen

Zal het dan eindelijk zover zijn dat we na een lange periode van wachten de eerste competitie wedstrijd van 2009 gaan spelen? 

Met deze (winterse) weersomstandigheden is het, vooral voor de clubs zonder kunstgras, bijzonder lastig voorbereiden. De velden zijn vaak onbespeelbaar, waardoor er andere alternatieven gezocht moeten worden.

Voor ons betekent dat dan dat we richting USA Sport gaan, of anders de zaal in. Het is super mooi dat wij de mogelijkheid krijgen van USA Sport om daar te gaan trainen en daarnaast gebruik kunnen maken van de sporthal van scholengemeenschap Reggesteyn.

Toch is het te gek voor woorden dat er al competitiewedstrijden op het programma stonden, terwijl wij nog niet één oefenwedstrijd hadden gespeeld, vanwege de weersomstandigheden.

Zoals afgelopen week, de wedstrijd tegen SC  Genemuiden stond op het programma, maar door de slechte omstandigheden van het veld moesten wij uitwijken naar de zaal.

Dit betekende dat de belangrijke donderdagavondtraining, waar altijd veel tactische aspecten, richting de tegenstander, aan bod komen, in de zaal moest plaatsvinden. Te gek voor woorden, maar we hebben het er mee te doen.

Inmiddels hebben we weer een oefenwedstrijd gespeeld en aardig wat wedstrijd ritme te pakken. De ziekenboeg loopt leeg, wat weer lucht geeft voor veel elftallen binnen Excelsior’31.

Zaterdag wacht ons ON Groningen. Momenteel staan ze onderaan, dat betekent altijd alle hens aan dek.

Zoals men vaak stelt: na de winterstop worden de prijzen pas verdeeld, zo zal ON Groningen ook denken.

Voor onderschatting ben ik niet bang, want we hebben tenslotte geen enkele aanleiding om deze ploeg te onderschatten, behalve dan de stand op de ranglijst.

Maar, wij staan in de middenmoot, weliswaar met een aantal wedstrijden minder. Maar deze moeten wij eerst nog maar zien te winnen.

We hebben onlangs van de KNVB één punt in mindering gekregen, waardoor wij de punten goed kunnen gebruiken om ons weer richting de top te werken.

Dennis Demmers, trainer/coach Excelsior’31
Kalender icoon donderdag 5 februari 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers