Woensdag 18 februari: demo-middag Wiel Coerver Voetbalschool

Woensdag 18 februari: demo-middag Wiel Coerver Voetbalschool

Woensdag 18 februari, vanaf 14.00 uur, is er een zgn. demo-middag van de Wiel Coerver Voetbalschool, op het sportpark De Koerbelt. De legendarische voetbalcoach Wiel Coerver is hierbij aanwezig.  

De Wiel Coerver Voetbalschool is bedoeld voor voetballers (jongens én meisjes), vanaf 6 jaar. Opgave voor de voetbalschool is mogelijk via de website www.wielcoervervoetbalschool.nl 

Bron: klik hier 
Jan Michels begint met voetbalschool
RIJSSEN - Jan Michels begint in maart met een heuse voetbalschool: de Wiel Coerver Voetbalschool. De wereldwijd bekende Coerver is er op woensdag 18 februari persoonlijk bij als Michels de Open Dag houdt voor zijn voetbalschool. De school gaat van start op woensdagmiddag 4 maart en is bedoeld voor voetballers vanaf 6 jaar.

‘Jongens, meisjes, iedereen is welkom’, zegt Michels die voetbalt in het eerste van Excelsior31 en daar ook jeugdtrainingen verzorgt. De voetbalschool wordt elke woensdagmiddag bij Excelsior gehouden en is voor iedereen toegankelijk.

‘We mikken niet alleen op spelers van Excelsior, maar op voetballers uit de hele regio. We willen de hele omgeving bereiken. Het is een initiatief voor Rijssen én omstreken. We willen de jeugd de mogelijkheid geven zich te verbeteren. Het is puur gericht op de Wiel Coerver methode’, zegt de voormalige profvoetballer van PEC Zwolle, Go Ahead Eagles, Motherwell, FC Den Bosch, Sparta en AGOVV.

Dat Michels een adept is van Wiel Coerver is niet zo verwonderlijk. De Deventenaar meldde zich destijds als tiener bij één van de voetbalkampen van Coerver aan en moest gelijk van de meester blijven. ‘Als jongetje van elf had ik me voor zo’n kamp opgegeven.’

‘Coerver was zó tevreden over me dat hij me er uit pikte. Hij wilde dat ik zes weken zou blijven. Zo ben ik toen eigenlijk al begonnen als een soort hulptrainertje. Later heb ik binnen- en buitenland met hem afgereisd voor demonstraties en videofilms’, aldus Michels die uiteraard blij is met de komst van Coerver op de Open Dag.

Of hij zelf ook nog een demonstratie geeft, weet ik niet. De man is inmiddels 84, maar nog steeds even gedreven als vroeger. Gisteren (woensdag) hield Michels een persconferentie en legde hij zijn plannen verder uit. Dat de voetbalschool een goed initiatief is voor Rijssen en omstreken, weet Michels zeker.

‘De Wiel Coervermethode is het begin geweest van mijn carrière. Ik heb er zóveel profijt van gehad en het heeft me geen windeieren gelegd. Het is iets aparts dat ik graag wil overbrengen op de jeugd. Alle facetten van het voetbal, zeker op het technische gedeelte, komen aan bod. Daarnaast gaat het ook om een goede persoonlijke ontwikkeling van de jongens zelf.’
Kalender icoon zondag 15 februari 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers