Klik hier voor een samenvatting op Locourant. Klik hier voor de foto's van WHC hoffotograaf Jos van Benthem

Gele kaart: Zwollo (Excelsior’31) en Diender (WHC)

Van Hoof, Smids, Scheppink, Zwollo, Beltman, Van Pijkeren, Isa, Boksebeld, Van der Berg (54. Michels), Stel en Leferink

Afwezig, bij Excelsior’31: Janssen en 2x Ten Hove (wintersport), Hoekstra (geblesseerd), Fernandez Hesselink (deed bij het 2e mee, in een vriendschappelijk potje tegen GVVV 2), Brugge (geschorst). Langdurig geblesseerd: Lamberink, Hulshof, Goosen, Calkhoven

Van der Beek, Bosch, Schoenmakers, 2x Daalmeijer, Mud, Diender, Tijssen, Brazil, Kanyike en Veldhoen

Wedstrijdverslag door Jannes Boerman
Gehavend Excelsior kansloos onderuit tegen WHC
RIJSSEN - Een sterk gehavend Excelsior’31 heeft zaterdag geen vuist kunnen maken tegen WHC uit Wezep. Maar liefst 10 spelers waren, om uiteenlopende redenen afwezig, waardoor het voor trainer Dennis Demmers moeilijk was een elftal op de been te brengen, dat zowel fysiek als tactisch tegenstand kon bieden aan WHC.

Toch begon Excelsior’31 niet slecht. Al in de 2e minuut was er gevaar voor het doel van WHC, met een vrije trap van Bas Boksebeld, maar Jolf Stel kwam net niet hoog genoeg om de bal de juiste richting mee te geven.

WHC liet in de beginfase weinig zien, maar loerde wel op de counter. Na een kleine 10 minuten was het dan zover. De snelle Joseph Kanyike leek recht op doelman van Hoof af te gaan maar werd, op het laatste moment, van de bal gespeeld door Amanuel Isa. Scheidsrechter Bellinga zag er geen strafschop in, tot woede van de meegereisde WHC-supporters.

Het was het begin van een periode waarin WHC beter in de wedstrijd kwam. In de 15e minuut kon John van Pijkeren op de lijn nog redding brengen, maar nog geen minuut later stond de 0-1 op het scorebord, toen een houdbaar schot van Bennie Veldhoen door doelman Dominic van Hoof verkeerd werd beoordeeld.

Excelsior’31 wilde nog voor de rust wat terug te doen en kreeg daarvoor ook een goede mogelijkheid. Jolf Stel frommelde zich langs een aantal tegenstanders en legde de bal panklaar op het hoofd van Jelte van der Berg. In plaats van op doel te koppen legde van der Berg de bal terug, waardoor de kans verloren ging.

Op slag van rust besliste WHC de wedstrijd. Amanuel Isa werd door Pascal Diender onderuit getrokken maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in. Diender kon vervolgens alleen op het doel afgaan en simpel de 0-2 binnenschieten.

Na de hervatting probeerde Excelsior’31 van alles om de aansluitingstreffer te forceren. Peter Scheppink werd naar voren gestuurd, maar de aanvoer naar de spitsen was te doorzichtig om ook maar enigszins in de buurt van een doelpunt te komen.

De beste kansen waren zelfs voor WHC, dat in de 79e minuut de wedstrijd door een doelpunt van Henrico Mud definitief in het slot gooide, 0-3.

Weer geen overwinning…
Wedstrijdanalyse door Excelsior'31 trainer/coach Dennis Demmers
WHC is een ploeg die nog nooit verloren heeft bij Excelsior’31, men ging er ook dit keer met de winst vandoor.

Aan het begin van de wedstrijd was er echter geen vuiltje aan de lucht. De afspraken die gemaakt waren werden nagekomen en er ontstond een veld overwicht voor ons. We waren gretig en fel, pakte veel tweede ballen. Het enige dat ontbrak was een doelpunt.

Helaas voor ons kwam er na een kwartier voetballen de ommekeer.
 WHC kon, door slecht verdedigen van ons, aan de rechterkant een voorzet geven die op het eerste oog onschuldig leek. De bal kwam aan de linkerkant uit waarna na een kapbeweging een schot volgde van 20 meter, 0-1.

Vanaf dat moment liet WHC zich bewust wat terugzakken en hield de linies kort op elkaar. Voor ons betekende het dat we veel in duels kwamen en er teveel van verloren.

Gevolg was dat we veel balverlies leden en niet in het spel kwamen. Uiteindelijk maakte WHC op slag van rust, vooraf gegaan door al dan niet een overtreding, de 0-2, op een voor ons bijzonder ongunstig moment.

Na rust probeerden we een snel doelpunt te forceren, iedereen ging er voor, maar doordat we vandaag te voorspelbaar en onnauwkeurig speelden (wat ook een verdienste was van WHC), zat dat doelpunt er niet in.

We creëerden wel een aantal kansen, maar die werden niet verzilverd. Daarnaast moet ik zeggen dat WHC – in de fase er vóór - al verzuimd had de wedstrijd in het slot te gooien, waardoor we konden blijven hopen op de aansluitingstreffer. Uiteindelijk viel het 3e doelpunt van WHC dan toch.

Uit een corner kon de bal vrij binnen gekopt worden, waardoor de wedstrijd definitief gespeeld was.
 Voor ons was het op het 1e kwartier na een draak van een wedstrijd, met als gevolg een volkomen terechte nederlaag, waar we niet te lang bij stil moeten staan en snel overheen moeten stappen.

Aankomende weken, met de doordeweeks ingelaste wedstrijden, hebben we een zwaar programma, waarin we de ruggen zullen moeten rechten en als team zullen moeten  strijden, voor de punten. Elke wedstrijd is er weer één en elke nieuwe wedstrijd zijn er weer 3 punten te verdienen.

Met dat gegeven in ons achterhoofd gaan we de volgende wedstrijden in en zullen daar moeten (en zeker ook gaan) strijden voor het beste resultaat.