Wéér geen punten !!!

Wedstrijdanalyse Excelsior'31 - Berkum

Zoals ik eerder schreef, de punten moe(s)ten er komen. Hoe? Dát was van geen belang. Helaas zijn we er niet in geslaagd en staan opnieuw met lege handen.
 Na de hele slechte vertoning van vorige week hebben we de wedstrijd eens goed geëvalueerd en daarmee gelijk de puntjes op de í gezet.

Dat het zijn vruchten afwierp bleek gelijk aan het begin van de wedstrijd. De afgesproken tactiek werd goed uitgevoerd, waardoor we de bal snel overnamen van Berkum en ons eigen spel konden spelen.

Helaas voor ons konden ‘die’ afspraken al snel de ijskast in. Na 4 minuten een rode kaart betekende voor ons één man minder en een ándere speelwijze.

Dit pakten de spelers goed op, waardoor het voor niemand zichtbaar was dat Excelsior’31 met één man minder speelde. Sterker nog, er was maar één ploeg die kon en wilde voetballen en dat was Excelsior’31.

Ondanks de snelle achterstand, na een kwartier spelen, gaven we de moed niet op en bleven aanvallen. We zetten Berkum onder druk en creëerden enkele goede mogelijkheden.

Berkum wilde en kon zich alleen maar beperken tot een snelle lange bal en hoopte daarmee dat de altijd gevaarlijke spitsen hun kwaliteiten toonden.

Wij kregen echter loon naar werken en maakten dik verdiend de 1-1, uit eveneens een strafschop.

Ondanks de gelijke stand bleven we de aanval zoeken, omdat we aan alles op het veld konden zien dat er zelfs met 10 man méér inzat. Helaas voor ons viel een kleine 10 minuten later aan de andere kant de 1-2, uit een vrije trap.

Na rust bleef Berkum met 4 man achterin spelen, tegen 2 spitsen van ons. Dit betekende voor ons dat we op het middenveld een overtal situatie konden creëren en zo voetballend tot aan de 16 meter konden doordringen.

Met een tomeloze inzet bleven we in een hoog tempo spelen, waardoor het eenrichtingsverkeer werd, richting het doel van Berkum en het de hele 2e helft wachten was op de gelijkmaker.

We creëerden een aantal goede kansen en hadden de gelijkmaker zeker kunnen maken, maar het laatste beetje geluk ontbrak.

We hebben ons meer dan hersteld, ten opzichte van vorige week… maar helaas wéér geen punten.

Maar; als je als team laat zien dat je zelfs met één man minder goed combinatievoetbal kunt spelen en de tegenstander bijna de hele wedstrijd volledig onder druk zet, dan biedt dat perspectief voor de toekomst.

We hebben laten zien dat we een team zijn en wel degelijk strijd en inzet tonen.

Als we dit blijven vasthouden dan komen de punten vanzelf.

Dennis Demmers, trainer/coach Excelsior’31.