Robert Jan Maassen van den Brink keept niet meer

Robert Jan Maassen van den Brink keept niet meer

Bron: klik hier 


RIJSSEN - Hij mag fietsen en fitnessen kan evenmin kwaad. Maar of Robert Jan Maassen van den Brink daar nou zo blij mee is? Nee, allerminst. De 21-jarige Rijssenaar heeft wel eens betere tijden gekend. Zijn lievelingssport heeft hij moeten opgeven.

Maassen van den Brink keept niet meer. Na vier knieoperaties in vijf jaar tijd vindt hij het welletjes. ‘Ik ben op advies van de arts gestopt. Gezondheid gaat voor. De linkerknie is kwetsbaar. Die wil ik zoveel mogelijk ontzien’, zegt hij.
 Voor Maassen van den Brink leek er als jeugdkeeper een mooie toekomst in het verschiet te liggen.

Hij vertrok als twaalfjarige naar de C-jeugd van Heracles. De talentvolle goalie keepte vijf jaar in de jeugd van de profclub uit Almelo. Daarna keerde hij terug naar Excelsior'31. Maassen van den Brink vreesde dat hij in Almelo buiten de boot zou vallen.

‘Er waren al een paar goede jeugdkeepers en ik was opnieuw geblesseerd geraakt. Excelsior'31 vroeg me om terug te komen. Ik zou daar als keeper bij de A-jeugd beginnen en me proberen daarna via het tweede elftal op te werken als eerste doelman. Dat wilde ik in drie á vier jaar tijd bereiken.’
 

De doelman maakte wel de overstap van de jeugd naar het tweede elftal. Maar de hoofdmacht haalde hij niet. Maassen van den Brink moet er zich nu mee verzoenen dat hij nooit op zaterdagmiddag op De Koerbelt onder de lat zal staan. Hij is gestopt. Zijn linkerknie speelde hem in de afgelopen jaren menigmaal parten. Eind vorig jaar voelde hij opnieuw pijn.

Na drie operaties aan de meniscus en het kraakbeen nam de vertwijfeling toe. Maassen van den Brink stapte andermaal naar Gekie Meins, de clubarts van FC Twente die bekend was met diens klachten. Haar boodschap was even duidelijk als naar. Met een ingreep zou het kraakbeen weggehaald worden, maar het was reëel te verwachten dat hij later opnieuw geblesseerd zou raken.

‘Het kraakbeen is een zwakke plek in de knie geworden. Als ik die belast, kan er weer een scheurtje ontstaan. Maar ik heb er nu genoeg van. Het is beter voor een sport te kiezen waarbij de knieën zomin mogelijk worden belast.’
 Voor Maassen van den Brink was het pijnlijk de knoop door te hakken.

‘Ik heb wekenlang getwijfeld. Ik ben pas 21 jaar wilde graag eerste keeper van Excelsior'31 worden. Maar dat kan ik vergeten’, zegt de jonge ex-doelman. Hij heeft zich inmiddels al bij een fitnesscentrum aangemeld. Zodoende blijft Maassen van den Brink in beweging. Ook zal hij meer uren in de sportzaak in Nijverdal staan. Hij werkt als verkoper bij Time Out.

‘Ik kan nu op donderdagavond en zaterdag werken. Ik richt me meer op mijn werk. Maar ik wil ook iets blijven doen bij Excelsior'31. Het lijkt me wel wat om keeperstrainer in de jeugd te worden. Bovendien wil ik af en toe wedstrijden van het eerste en tweede elftal zien. Dat zal in het begin niet gemakkelijk zijn. Maar ik moet me erbij neerleggen dat het keepen voor mij afgelopen is.’
  Kalender icoon maandag 2 maart 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers