Jos Bruggink (speler Excelsior 15) 3e bij Nederlands schilderkampioenschap

Jos Bruggink (speler Excelsior 15) 3e bij Nederlands schilderkampioenschap

Bron: klik hier 
RIJSSEN - Lydia Brouwer uit Zwolle is de Nederlands Kampioen Schilderen 2009. Kenniscentrum Savantis organiseerde het  kampioenschap tijdens het evenement Skills Masters. Skills Masters werd gehouden van 5 tot en met 7 maart in Ahoy’ Rotterdam.

Drie dagen lang was het hard werken voor de finalisten, maar de inspanning werd voor Lydia Brouwer beloond.
 De finalisten gingen aan de slag met vijf kernonderdelen van het schildersvak: schilderwerk, behangwerk, tekenen en penselen, kleuren mengen en vrije decoratieve technieken.

Pittige opdracht
Met eersteprijswinnaar Lydia Brouwer gaat de overwinning voor het eerst in de geschiedenis naar een vrouw. De achttienjarige Lydia is bijna klaar met haar schildersopleiding (niveau 2).  

Had ze op de winst gerekend? ‘Nee, eigenlijk niet. Maar natuurlijk heb ik het wel gehoopt. Het was een pittige opdracht. In een korte tijd moesten we heel veel dingen doen.’  

Lydia moest het opnemen tegen medefinalisten Martijn van den Burg (tweede prijs) en Jos Bruggink (derde prijs).  Savantis werd door de organisatie van het evenement genomineerd voor de Skills Masters Award.  

Deze prijs is bestemd voor de organisatie die beroep en opleiding het beste aan de doelgroep toont.  Van de ruim 100 deelnemers eindigde Savantis op een eervolle tweede plaats.  



De uitslag van het Nederlands Kampioenschap Schilderen 2009:
1. Lydia Brouwer uit Zwolle, lerend bij ROC Deltion College;
2. Martijn van den Burg uit Zaltbommel, werkzaam bij Mens-Zeist Schilderwerken;
3. Jos Bruggink uit Rijssen, werkzaam bij Schildersbedrijf Assink. Kalender icoon dinsdag 10 maart 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers