Excelsior en Harkemase Boys schotelen publiek een zinderende pot voor

Excelsior en Harkemase Boys schotelen publiek een zinderende pot voor

Klik hier voor de fotoreportage

let op: iedere week schenkt voetbalmagazine V.I. speciale aandacht aan een hoofdklasseduel. Deze week is dat Excelsior'31 - Harkemase Boys. In de V.I. van a.s. woensdag leest u er alles over! Kopen dus... De foto's bij het artikel kunt u hier terugvinden.

Excelsior’31 eindelijk aan de goede kant van de score



wedstrijdverslag door Jannes Boerman
 
RIJSSEN - Het wordt zo langzamerhand gewoon voor de trouwe supporters dat Excelsior’31 niet in de sterkste samenstelling speelt. Ook tegen koploper Harkemase Boys was dat niet anders.

Naast de al langer geblesseerde spelers werd nu John van Pijkeren (geblesseerd geraakt op de training) en Amanuel Isa (geschorst) gemist. Daarnaast was er de rentree van Nick Hoekstra.

Excelsior’31 moest het dus niet van een ingespeeld elftal maar voornamelijk van strijd hebben en daarin slaagde de ploeg cum laude. Harkemase Boys werd op felheid afgetroefd en het was in het veld duidelijk zichtbaar dat een aantal Harekieten daar moeite mee hadden.

Toch was de eerste kans voor de Harkemase Boys. Excelsior’31 leed balverlies in de opbouw en Martijn Barto had vrije doorgang richting het doel van Vicente Fernandez Hesselink, maar de aanvaller schoot recht in de handen van de doelman, waar afspelen een betere optie was geweest.



Even later liet Jolf Stel zien hoe het wel moet. Hij omspeelde de trage Alwin Kooistra maar verloor het overzicht niet, vond de vrijstaande Gerald Janssen voor het doel en van dichtbij kon de 1-0 worden binnengeschoten.

Niet veel later had Excelsior’31 op 2-0 moeten komen. Stel liet opnieuw Kooistra vertwijfeld achter en de verdediger haalde de aanvaller binnen de 16 meter neer. Maar scheidsrechter Dijkman uit Meppel weigerde de 100% penalty te geven.

Het was niet de enige dubieuze beslissing van de man in het zwart, die kwistig met kaarten strooide naar Rijssense spelers, maar naar Friese spelers toe de kaarten opvallend makkelijk in zijn zak hield.
 Maar trainer Henk de Jong van de Friezen had inmiddels genoeg gezien en wisselde Alwin Kooistra – die helemaal geen grip had op Jolf Stel - voor Kerst Hofman om verdere averij te voorkomen.

Maar Excelsior’31 ging onverstoorbaar verder en had pech dat een kopbal van Jolf Stel na een voorzet van Lourens Smids net naast ging, want dan had alsnog de marge van 2 doelpunten op het scorebord gestaan.

Het begin van de tweede helft was ook voor Excelsior’31. Peter Scheppink - hij werd door de trouwe supporters met een megagroot spandoek opgeroepen om zijn beslissing om te stoppen te heroverwegen - schoot net naast en Nick Hoekstra schoot na een goede individuele actie van Jolf Stel te zacht in, waarna doelman Jacob de Vries kon redden.

Harkemase Boys stelde er aanvallend gezien weinig tegenover. Martijn Barto, voor de winterstop - en ook in de eerste wedstrijd tegen Excelsior’31 - vaak beslissend voor de Friezen, liet zich steeds verder zakken. Hij viel nog het meeste op door het dragen van gifgroene voetbalschoenen en het vragen om vrije trappen en gele kaarten voor de tegenstander.

Slechts 1 keer was hij de tweede helft gevaarlijk voor het doel maar zijn kopbal verdween via de buitenkant van de paal naast terwijl Vicente Fernandez Hesselink ook nog in de goede hoek lag.

De beste kans voor de Harkemase Boys kwam in de 81e minuut. Oebele Schokker schoot uit de draai de bal tegen de binnenkant van de paal. Eindelijk geluk voor Excelsior’31 dat de afgelopen wedstrijden tegen HHC en Nunspeet, op basis van inzet en het vertoonde spel, meer had verdiend dan het ene punt wat men uiteindelijk kreeg.



Hopelijk is met deze overwinning het zelfvertrouwen gestegen want aanstaande dinsdag wacht voor de beker (alweer een uitwedstrijd!) tegen Go Ahead uit Kampen.

Excelsior´31:
Vicente F. Hesselink, Lourens Smids, Coen Zwollo, Peter Scheppink, Jarno Beltman, Rob ten Hove, Bas Boksebeld, Sjors Brugge, Jolf Stel, Nick Hoekstra, Gerald Janssen (90+ Harald Eertink) 

Harkemase Boys:
Jacob de Vries, Dennis Loer, Ronald van der Heijden (78. Dennis van den Driessche), Alwin Kooistra (28. Kerst Hofman), John van Dalen, Reinder Slager, Drewes Janssen, Roel v/d Meulen (54. Patrick Goedhart), Martijn Barto, Oebele Schokker, Jelmer Slager

Gele kaarten: 
Jarno Beltman, Nick Hoekstra, Lourens Smids, Peter Scheppink, Vicente Fernandez Hesselink (Excelsior’31); Patrick Goedhart, Dennis van den Driessche (Harkemase Boys)

Verslag op VoZ
RIJSSEN – Het publiek was vanmiddag dé grote winnaar, op sportpark De Koerbelt. Excelsior’31 - dat de punten zo hard nodig heeft - en koploper Harkemase Boys haalden alles uit de kast om er een waar spektakel van te maken. Volop strijd, inzet en passie, stonden op de menukaart.

Excelsior’31, waar trainer Dennis Demmers opnieuw een verrassende opstelling uit de hoge hoed diende te toveren, kwam voor de dag met een gouden greep. Rob ten Hove (19) debuteerde (noodgedwongen) op de linksbackpositie, door het wegvallen van John van Pijkeren, die donderdag op de training een stevige enkelblessure opliep. Ten Hove hield prima stand, tegen de watervlugge Jelmer Slager.

Harkemase Boys startte als trotse koploper, met flair en durf. Daar waar ploegen, op bezoek in Rijssen, niet zelden zich beperken om ‘voor het hok’ te gaan liggen, zoals recentelijk Berkum nog, zocht de Friese formatie vanaf minuut één de aanval, wat de wedstrijd absoluut goed deed.

Van verzorgd voetbal kon er vanmiddag geen sprake zijn, gezien het ‘knollentuin’ niveau van de grasmat, op het plaatselijk sportpark De Koerbelt. Dat werd ruimschoots gecompenseerd met zaken als ‘spektakel’, strijd’ en ‘beleving’.

De eerste kansen waren dan ook voor Harkemase Boys, waar goalgetter Barto dicht bij de openingstreffer was. Aan de andere kant had de Friese defensie de grootste moeite met het aanvalsduo Stel en Janssen, van de thuisploeg.

Vreemd was het dan ook niet juist dit duo vanmiddag het verschil maakte, in de 16e minuut scoorde Gerald Janssen de winnende, op aangeven van de immer zwoegende en sleurende Stel, 1-0.

Na rust had Excelsior’31 een aantal 100% kansen om verder weg te lopen, maar mocht het van geluk spreken dat, juist voor tijd, Oebele Schokker op de paal schoot en de bal het doel van de geslagen Fernandez Hesselink uitdraaide, in plaats van er in.

Het 800-koppige publiek hield seconden lang de adem in. Maar kon een ware vreugdedans beginnen, na het laatste fluitsignaal van een pietluttig fluitende en kwistig met ‘geel’ (bijkans) één richting strooiende arbiter Dijkman, uit Meppel.    

Hier had men in Rijssen lang naar uitgekeken. Dat het dubbeltje, juist tegen de koploper, wél mocht vallen was een zegen, voor de rood/witten.



Opstelling Excelsior’31: Fernandez Hesselink,  Smids, Scheppink, Beltman, Rob Ten Hove, Zwollo, Brugge, Boksebeld, Hoekstra, Stel en Janssen (90. Eertink)

Opstelling Harkemase Boys: De Vries, Loer, Van der Heijden (80. Van den Driessche), Kooistra (55  Hofman), van Dalen,. Janssen, Van der Meulen (71. Goedhart), Reinder Slager, Barto, Schokker en Jelmer Slager

Excelsior’31 – Harkemase Boys
16. 1-0 Janssen

Scheidsrechter Dijkman
Toeschouwers: 800

Gele kaarten: 
Jarno Beltman, Nick Hoekstra, Lourens Smids, Peter Scheppink, Vicente Fernandez Hesselink (Excelsior’31); 

Patrick Goedhart, Dennis van den Driessche (Harkemase Boys)
Kalender icoon zaterdag 14 maart 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers