Eindelijk de 3 punten…

Eindelijk de 3 punten…

Wedstrijdanalyse Excelsior'31 - Harkemase Boys, door Excelsior'31 coach Dennis Demmers



Na de domper tegen Nunspeet (de nummer drie, op de ranglijst) ontvingen we zaterdag Harkemase Boys. De nummer één op de ranglijst.
 
Ondanks een aantal schorsingen, een blessure van John van Pijkeren - opgelopen bij de training van afgelopen donderdag - én de lijst van al langer geblesseerden, hadden we er alle vertrouwen in.

Van meet af aan hebben we laten zien dat er in Rijssen voor Harkemase Boys niets te halen viel.

We stonden goed in de organisatie en voerden de taken goed uit. Ondanks dat Harkemase Boys, aan het begin van de wedstrijd sterker was, gaven we niets weg.

De 2e kans van ons was gelijk raak. Een actie op wilskracht, goed positie gekozen voor de goal en de 1-0 was een feit. Ongekende weelde voor ons, in een tijd waarin we eigenlijk alleen maar te maken hebben gehad met tegenslagen.

We presteerden als team, knokten voor elke meter en speelde daarnaast tactisch een hele goede wedstrijd. Toch bleef het spannend tot de laatste minuut, omdat we zelf vergaten Harkemase Boys de definitieve nekslag te geven.

Maar gelukkig voor ons viel bij hun de bal nu een keer op de paal in plaats van er net in, waardoor de 3 punten veiliggesteld waren. Een fantastische teamprestatie, die terecht beloond is met 3 punten.
 

Even nagenieten mag, maar a.s. dinsdag zullen we weer scherp moeten zijn. Want dan spelen we voor de beker in Kampen, gevolgd door de inhaalwedstrijd, op zaterdag 21 maart, tegen Be Quick’28.

Zoals we ook tegen Harkemase Boys hebben laten zien, maakt het niet uit wie er wél of niét zijn en wie er wél of niét spelen, als je er maar staat en strijdt als een team.

Met dat gegeven in ons achterhoofd gaan we de volgende wedstrijden tegemoet.

Wie weet wat die ons nog gaan brengen…

Dennis Demmers.
Kalender icoon zondag 15 maart 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers