Excelsior pas in blessuretijd naast Go Ahead Kampen (2-2)

Excelsior pas in blessuretijd naast Go Ahead Kampen (2-2)

GAK - Excelsior'31 2-2 (1-1)
12. 1-0 Super
40. 1-1 Stel
50. 2-1 V/d Vegte
87. 2-2 Isa

Wedstrijdverslag door Jannes Boerman
KAMPEN - Voor de 3e keer dit seizoen stonden Excelsior’31 en Go Ahead Kampen tegenover elkaar. En op elke wedstrijd stond er druk en spanning. De eerste keer in competitieverband was het aan- of afhaken voor de kopgroep, de tweede wedstrijd bepaalde wie er bij de laatste 8 van de beker kwam en deze wedstrijd was van belang om niet bij de ploegen te komen die voor degradatie moeten vrezen.
 

Niet verliezen stond dan ook centraal in het begin van het duel en gebeurde er het eerste kwartier weinig voor beide doelen. Het doelpunt van Go Ahead kwam dan ook uit de lucht vallen. Roy Supèr zette een een/twee op met Piet de Jong en alleen voor doelman Vicente F. Hesselink maakte hij geen fout, 1-0. 

Excelsior’31 moest in de achtervolging maar zag Go Ahead Kampen via Roy Supèr steeds gevaarlijk worden. Rob ten Hove had moeite hem af te stoppen dus werd er vanaf de kant ingegrepen. Ten Hove werd gewisseld voor de nauwelijks van een enkelblessure herstelde John van Pijkeren. 

Maar met de wissel werd de angel uit het aanvalsspel van Go Ahead gehaald en dicteerde Excelsior’31 vanaf dat moment het spel. De Rijssenaren kregen kansen maar Jolf Stel met een goede kopkans en Nick Hoekstra met een afstandschot hadden het vizier niet goed staan.  In de 40e minuut kwam dan toch de gelijkmaker.

Lourens Smids passeerde, op rechts, 2 man en legde de bal panklaar op het hoofd van Jolf Stel. Met een bekeken kopbal werd doelman Kostwinder geklopt 1-1. Gezien de veldverhoudingen op dat moment ook zeker verdiend en in de rust waren de Rijssense supporters dan ook zeker dat hun ploeg  met 3 punten uit Kampen zou vertrekken.
 

Go Ahead, zonder de geschorste Doufikar, speelde immers angstig en met veel mensen achter de bal en Excelsior’31 had een overwicht en creëerde de nodige kansen.

Maar in plaats van in dezelfde opstelling door te spelen koos trainer Dennis Demmers ervoor om Bas Boksebeld, die de eerste helft zeker niet slecht speelde, te wisselen voor Peter Scheppink. Scheppink, die de afgelopen week niet had getraind, in verband met een blessure. Een wissel die volstrekt verkeerd uitpakte. 

Scheppink had moeite zich te handhaven op het middenveld, Excelsior’31 vergat te voetballen en ging mee in het fysieke spel van Go Ahead Kampen. Het was koren op de molen van de Kampenaren, die opnieuw op voorsprong kwamen.  

Peter Scheppink speelde de bal te ver voor zich uit en Roy Supèr zette met 1 pass Marc van der Vegte vrij voor Vicente Fernandez Hesselink. Ondanks dat de doelman nog een hand tegen de bal kreeg ging de poging binnen, 2-1. 

Vanaf dat moment werd het een wedstrijd die het aanzien nauwelijks waard was. Go Ahead dacht niet meer vooruit en Excelsior’31 was aanvallend niet bij machte om de verdediging van de Kampenaren in verlegenheid te brengen. Pas 10 minuten voor tijd was er sprake van enige druk en kwam het gelijk tot enkele kansen.

Maar kopballen van Peter Scheppink en Gerald Janssen verdwenen over het doel van Kees Kostwinder.
 Het venijn zat hem in de staart. John van Pijkeren was al dicht bij de gelijkmaker maar zag zijn van richting veranderd schot rakelings naast gaan. Een aansluitende corner was het gevolg en in een mêlee van spelers kon Amanuel Isa van dichtbij de belangrijke gelijkmaker binnenschieten.  

Door het gelijke spel blijft Excelsior’31 de Kampenaren 1 puntje voor in de stand.  Met komende weken uitwedstrijden tegen Flevo Boys en Genemuiden en een thuiswedstrijd tegen Staphorst voor de boeg breekt een belangrijke periode aan.

Het zal van deze wedstrijden afhangen of Excelsior’31 het slot van de competitie rustig kan uitspelen of dat er gevochten zal moeten worden om niet te degraderen.
 

Excelsior´31:
Vicente Fernandez Hesselink, Lourens Smids, Jarno Beltman (76. Bart Slagman), Coen Zwollo. Bas Boksebeld (46. Peter Scheppink), Rob ten Hove (22. John van Pijkeren), Amanuel Isa, Sjors Brugge, Nick Hoekstra, Gerald Janssen, Jolf Stel 

Go Ahead Kampen:
Kees Kostwinder, Randy Bosch, Ado Draganovic, Michiel Kuipers(46. Abdel Ben Kaddour), Harm Jan Tip, Aico van Grafhorst, Roy Supèr, Marc van der Vegte, Danny Pruim, Gerrit Visser (76. Nick Bakker), Piet de Jong (65. Iury da Silva) 

Geel: Piet de Jong, Randy Bosch, Harm Jan Tip, Aico van Grafhorst (Go Ahead Kampen); Amanuel Isa, John van Pijkeren (Excelsior’31) Kalender icoon zaterdag 28 maart 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers