Tevreden met een gelijk spel…?

Wedstrijdanalyse GAK - Excelsior'31, door Excelsior'31 coach Dennis Demmers...

Na de bekerwedstrijd die we verloren middels strafschoppen konden we opnieuw naar Kampen. We begonnen de wedstrijd te slap.
Teveel duels gingen verloren, de aanvoer richting hun snelle spitsen werd niet gestopt, waardoor Go Ahead Kampen gevaarlijk was met hun snelle aanvallers.

Na dat slappe begin leek het alsof we de wedstrijd onder controle kregen.
 Go Ahead werd in een spelletje gedwongen zoals we afgesproken hadden, maar tot mijn grote verbazing reageerden we niet goed genoeg op een situatie, zoals we die zelf graag hebben wilden.

Een lange bal van de keeper van Go Ahead Kampen werd niet goed ingeschat, de 2e bal werd door hun gewonnen en vervolgens verscheen er zo ineens een speler van Go Ahead Kampen alleen voor de keeper. Dit betekende gelijk de 1-0.

We zaten niet bij de pakken neer en namen het heft in handen, ondanks dat bleef het toch alle hens aan dek in de achterhoede en op het middenveld, omdat we moeite hadden met de duels.

We creëerden een veldoverwicht en kregen ook hele goede kansen.
Gelijk komt dan het probleem naar boven waar we al weken mee kampen: scoren. Een aantal goede kansen werden niet verzilverd.

Toch maakten we voor de rust de verdiende gelijkmaker. Een goede voorzet van onze opkomende rechtsback werd knap binnengekopt.
 Na rust wisselden wij net als Go Ahead Kampen.

Wij probeerden de lange ballen van Go Ahead kampen onschadelijk te maken middels kopkracht, en in de counter de snel schakelende middenvelders van Go Ahead Kampen af te stoppen, door te gaan spelen met 2 controlerende/ verdedigend ingestelde middenvelders, waardoor dubbele dekking mogelijk was op de buitenspelers.

Go Ahead Kampen koos voor een controlerende middenvelder in het centrum van de verdediging, waardoor de spits van de 1e helft in het middenveld ging spelen en een nieuwe spits werd gebracht. Helaas voor mij pakte onze wissel gelijk aan het begin van de 2 helft niet goed uit.

Verdedigend stond het beter, we gaven geen kans weg en hadden een beter antwoord op de lange ballen achter de verdediging, maar daar waar het met andere spelers in balbezit nog een aantal keren goed ging, leed 1 van de 2 controlerende middenvelders onnodig balverlies, waardoor middels een steekpass, een speler van Go Ahead Kampen vrij voor onze keeper kwam.

De 2e en tevens enige kans in de 2e helft was voor Go Ahead Kampen gelijk weer raak.
 Hoezo effectiviteit!

We gingen door, konden voetballend niet genoeg overtuigen, maar ondanks dat creëerden we nog een aantal goede kansen.

Vrije kopkansen en zelfs schietkansen verdwenen net over het doel of in de handen van de keeper.

Het 'alles of niets' offensief leverde het verdiende resultaat op.

In een scrimmage maakten we vlak voor tijd de gelijkmaker en hadden zelfs in blessure tijd de winnende nog moeten maken.

Gezien de kansen hadden we 3 punten moeten pakken, maar als je kijkt naar het tijdstip van de gelijkmaker mogen we blij zijn met een gelijkspel. Kalender icoon zondag 29 maart 2009 / Algemeen