Gehavend Excelsior verliest van Robur et Velocitas

Afgelopen vrijdag hebben de zaalvoetballers van Excelsior met 5-7 verloren van middenmoter Robur et Velocitas. Beide teams hebben een naam die verwijzen naar de Griekse oudheid, maar ‘kracht en snelheid’ (robur et veloctias) won het ditmaal van ‘steeds hoger’ (excelsior).

De vorige wedstrijd had Excelsior behoorlijk klop gekregen van koploper Union. Tevens moest Excelsior’31 het doen zonder de twee gevaarlijke aanvallers, Arnoud Baan en Laurens Goosen. De goede serie die de laatste tijd was neergezet, was vanavond helaas uit de gedachten van de spelers.

Binnen 16 minuten stonden de spelers van Robur dan ook met 5-0 voor! Echter is het bij voetbal zo dat de wedstrijd pas gespeeld is als de scheidsrechter voor het einde heeft gefloten.

Na een mooi lobje van Gerald Keizer was de ban gebroken. Arsenin Rodriguez en Rene Dangremond brachten de score op 3-5 wat tevens de ruststand was. Invaller Sander Kwinteberg maakte na rust de aansluitingstreffer en het publiek ging er nog eens goed voor zitten. Robur scoorde echter snel uit een vrije trap en Excelsior kon wederom opnieuw beginnen.

Rene Dangremond bracht de score nog op 5-6. Maar doordat de gasten vanaf de aftrap vrij doorgang kregen, werd de eindstand 5-7. Voor Excelsior een mooie domper daar waar bij winst de ploeg zo goed als veilig zou zijn geweest tegen degradatie.

De volgende wedstrijd tegen SVVN uit Nijverdal zal daarom extra spannend worden omdat Excelsior de punten nodig heeft en SVVN natuurlijk nog een laatste kunstje wil laten zien in de 1e Divisie E.

Opstelling Excelsior 31:

Ruud Kreijkes (keeper), René Dangremond, Jos Kreijkes, Arsenin Rodriguez, Gerald Keizer, Alidus ter Harmsel, Sander Kwinteberg
Coach: Marcel Lankamp, Murat Yerlinkaya
Grensrechter: Daan Kreijkes

Opstelling Robur et Velocitas:
Peter Veeneman (keeper), Tim Schuitert, Camiel Schmidt, Aykur Erdal, Juan Patty, Sepier Pattinulay, Ur Tekay
Coach: Paul van Ameyden
Leider: Ko van Gemund

Voor een fotoimpressie verwijzen wij u naar de volgende link: Klik hier.