Zaalvoetballers Excelsior31 halen valuable point in Nijverdal

Afgelopen vrijdag hebben de zaalvoetballers van Excelsior met 4-4 gelijk gespeeld tegen SVVN. De term ‘straatvegers van Nijverdal’ ging deze keer niet op, want de thuishaven van SVVN is tegenwoordig Hellendoorn. Deze wedstrijd miste Excelsior andermaal aanspeelpunt Arnaud Baan. SVVN heeft dit seizoen nog maar een potje gewonnen, maar voor deze derby had de ploeg zich nog eenmaal opgeladen en verscheen plots met oud-Rijssenaar Kenan Durmusoglu (ex-AZ, ex-Heracles) in de gelederen.

SVVN begon goed aan de wedstrijd en kreeg enkele mogelijkheden. De doelpunten werden echter gemaakt door Excelsior. Goudhaantje Laurens Goosen was twee keer succesvol en Excelsior kwam op een snelle 0-2 voorsprong. Deze verdween echter als sneeuw voor de zon en even later was het alweer gelijk. Na een gele kaart voor SVVN mocht Excelsior twee minuten met een man meer spelen. Een schot van Arsenin Rodriquez werd van richting van veranderd door Laurens Goosen en Excelsior ging met een 3-2 voorsprong de rust in.

Na rust speelde SVVN zeer aanvallend en werd er druk gezet op de verdediging van Excelsior. Toen werd aanspeelpunt Arnaud Baan node gemist en Excelsior kwam er niet meer uit. Door twee doelpunten van Durmusoglu kwam Excelsior laat in de wedstrijd nog op achterstand. Toen was het echter wederom Laurens Goosen die zich knap vrij maakte, teveel tijd nodig leek te hebben, maar toch wist te scoren tussen de benen van de keeper door. Hierna gingen de stoppen door bij SVVN en kregen ze nog een gele kaart. Er was echter nog maar dertig seconden te spelen, zodat beide ploegen in een puntendeling moesten berusten.

Opstelling Excelsior 31:

Ruud Kreijkes (keeper), René Dangremond,  Jos Kreijkes, Arsenin Rodriguez, Gerald Keizer, Alidus ter Harmsel, Laurens Goosen
Coach: Murat Yerlinkaya

Grensrechter: Daan Kreijkes