Voorbeschouwing op het duel op 2e Paasdag tegen Staphorst (en analyse van SC Genemuiden - Excelsior)

Voorbeschouwing op het duel op 2e Paasdag tegen Staphorst (en analyse van SC Genemuiden - Excelsior)

Weer twee punten te weinig...

door Excelsior'31 coach Dennis Demmers



In dit belangrijke paasweekeinde hebben we de eerste wedstrijd gespeeld. SC Genemuiden,een ploeg die vanuit het niets in een keer 4 overwinningen op rij boekte en zo weer aansloot bij de andere ploegen, was onze tegenstander.

Voor ons de uitdaging om de - op dit moment - goed lopende machine van Genemuiden te stoppen. Gezien hun vorige wedstrijd (een 6-0 overwinning, op O.N.G.) en onze wedstrijd tegen Flevo Boys,  waarin we in de 87e minuut de wedstrijd verloren,  zou het geen gemakkelijke opgave worden.

Vooraf hadden we dan ook afgesproken dat we zeker tevreden zouden zijn met één punt.
Het werd een eerste helft waarin bijna geen kansen te noteren waren. Wij hadden de 3 gevaarlijkste spelers van SC Genemuiden volledig in de tang, waardoor ze aanvallend weinig konden uitrichtten.

Aan de andere kant waren wij niet secuur en balvast genoeg om het lichte veldoverwicht om te zetten in kansen. De 2e helft lag het iets anders. Wij speelden in een hoger tempo, SC Genemuiden kwam iets verder van de goal af, zodoende kregen wij kansen.

De eerste was gelijk raak. Het was niet eens een mooi uitgespeelde kans maar wel één die gecreëerd werd op duelkracht en inzet. En juist dat is goed om te zien, want een ieder weet dat in deze fase van de competitie maar één ding telt… en dat zijn de punten.

Mooi voetbal is er niet meer bij, er moet gestreden worden voor elke meter. Na dat doelpunt waren we nóg sterker en SC Genemuiden leek machteloos.

Zoals zo vaak kregen wij wederom een aantal goede kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Maar goed, als je dat nalaat dan blijft het spannend tot de laatste minuut (of 10 minuten blessuretijd).  

De allerlaatste corner van de wedstrijd bleek echter genoeg voor SC Genemuiden om toch een doelpunt te maken. In een scrimmage voor het doel kopt de KEEPER (!!) van SC Genemuiden in de 98e minuut de 1-1 binnen.
 

Dan vraag ik me af hoe het kan dat op de amateurvelden nog steeds zoveel blessuretijd kan worden bijgeteld, terwijl in het betaalde voetbal nooit meer dan 4 of 5 minuten wordt bijgeteld.

Maar goed, opnieuw 2 punten te weinig voor ons - gezien het wedstrijdbeeld - middels een tegendoelpunt in het slot van de wedstrijd. We kunnen het ons zelf aanrekenen.

We moeten nog slimmer worden in bepaalde situaties en vooral eerder en vaker scoren!. Wel kan ik de ploeg wederom een compliment maken voor de getoonde inzet en felheid waarmee we ook SC Genemuiden bestreden hebben.

Uiteindelijk kan het niet anders dan dat het kwartje ook onze kant een keer opvalt. 
Zoals ik al zei tekenden we vooraf voor een punt, maar achteraf gezien is het zuur dat het er maar één is geworden.  We kunnen niet te lang stil blijven staan bij deze wedstrijd,  omdat 2e Paasdag Staphorst wacht.

Een onberekenbare ploeg die vanuit het niets een super goede wedstrijd kan spelen. OPPASSEN dus.  Er staan ook nu grote belangen op het spel.

Staphorst heeft in het verleden laten zien goed om te kunnen gaan met deze druk. Wij zullen weer volledig geconcentreerd en fel aan de wedstrijd moeten beginnen,  om niet afgetroefd te worden op felheid en strijd.

Wij zullen sportieve revanche moeten nemen op die belabberde opening van het seizoen waarin we geheel terecht een nederlaag leden. Bovendien zullen we 3 punten móeten pakken, om zo de weg richting handhaving verder in te slaan.

Het herstel van de geblesseerden gaat voorspoedig en de schorsingen zijn weggespeeld waardoor we in de aankomende wedstrijden (als er tenminste geen gekke dingen gebeuren) weer keuzes kunnen gaan maken, dat is altijd goed voor de scherpte.
Kalender icoon zondag 12 april 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers