Veroordeeld tot het spelen van degradatie voetbal..

Veroordeeld tot het spelen van degradatie voetbal..

Analyse van Excelsior'31 - Staphorst, door Excelsior'31 coach Dennis Demmers

Op het moment van schrijven (00.05 uur) ben ik nog ziek van het 2-3 verlies tegen Staphorst op Paasmaandag. Hoe is het mogelijk ?

Van te voren gezegd dat 4 punten in deze 2 wedstrijden mogelijk moest zijn, helaas…!

Van het goed spelende en vooral goed georganiseerde Excelsior’31 van afgelopen zaterdag tegen SC Genemuiden was vanmiddag weinig meer over. En dit terwijl het team maar op 2 posities was gewijzigd.

Doordat het in en tegen SC Genemuiden allemaal zo mooi ging en we goed stonden besloten we op dezelfde manier te starten. Tot mijn grote spijt lieten wij ons in de eerste helft op vele fronten aftroeven.

Staphorst won veel duels en loerde zoals bekend op de counter. Qua duels konden we nog geen 10 procent van het nivo halen, t.o.v. de wedstrijd in Genemuiden.

Onverklaarbaar: het leek wel alsof we niet wilden zien wat het belang van de wedstrijd was.

Staphorst kwam op voorsprong door een aantal missers achter elkaar van ons, aan de andere kant verzaakten wij de geboden mogelijkheden om te zetten in kansen.

Als die kans er dan toch kwam dan (zoals al weken) konden we het laatste zetje niet geven. Toch kwamen we op 1-1 door een knappe kopbal, in een fase van de wedstrijd waarin over en weer veel balverlies geleden werd.

Helaas was dit niet de ruststand, want op slag van rust kreeg Staphorst een, volgens mij, veel te zwaar gegeven, strafschop die ze verzilverden. Daarna maakten ze in mijn optiek een doelpunt waar een zware lucht van buitenspel aan hing.

Na die tijd gingen we al snel naar 3 verdedigers waardoor we Staphorst onder druk zetten. Uiteindelijk viel de aansluitingstreffer nog wel, maar mede door het euvel waar we de laatste weken al mee te kampen hebben: doelpunten makkelijk weggeven en moeilijk scoren, kwamen we niet verder dan de 2-3, ondanks dat we nog voldoende mogelijkheden kregen.

Ik zou Staphorst te kort doen als ik zou zeggen dat ze onverdiend wonnen. Niet gebaseerd op het aantal kansen want daar hadden wij er de meeste van maar wel op effectiviteit. 4 kansen 3 doelpunten.

Wij staan nu met een grote groep ploegen op een p/d plek. Een plaats waar we niet horen. We zullen het echter wel moeten afdwingen van deze plek af te komen en dat betekent ook dat we met z’n allen de schouders eronder moeten zetten hoe moeilijk het (voor met name een groep supporters) ook is. 

Als we positief ingesteld zijn als team, supporters en club kunnen we nog een mooie eindsprint maken. B
enadruk niet alleen het negatieve maar haal ook eens het positieve naar boven.

En daarmee wil ik gelijk een compliment maken naar de supporters die nog steeds achter de ploeg staan en ook bij verlies bemoedigende woorden richting de spelers spreken.

Tegen de andere mensen zou ik willen zeggen: loop niet alleen vooraan in de polonaise als er wat te vieren valt, maar kom ook eens in de mindere tijden en toon je betrokkenheid t.o.v. het wel een wee van deze mooie club.


Samen staan we sterk!
Kalender icoon dinsdag 14 april 2009 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers