Analyse Dennis Demmers

25 % van de klus geklaard.
Na het slechte resultaat tegen Staphorst kregen we afgelopen zaterdag opnieuw een kans een goed resultaat neer te zetten en wel tegen PKC’83.Een cruciaal duel omdat PKC’83, met een wedstrijd minder gespeeld en 3 punten minder dan ons, de 13e plaats in de hoofdklasse bezette.

We begonnen overweldigend en zetten PKC’83 met de rug tegen de muur. In tegenstelling tot de andere wedstrijden verzilverden we gelijk de eerste 2 kansen waardoor we binnen 10 minuten al op een 2-0 voorsprong stonden. Daarna was het even wat minder maar ondanks dat maakten we na 25 minuten ook de 3-0.
Een ongekende weelde die we, dit seizoen, zelden hebben meegemaakt. In de daarop volgende fase gingen we wat slordiger spelen, onze linies sloten niet altijd even goed aan waardoor PKC’83 er soms ook gevaarlijk uit kon komen.

Na rust was het zaak de wedstrijd uit te spelen. Opdracht was om in ieder geval de eerste 15 minuten van de 2e helft vanuit een gesloten verdediging spelend, de voorsprong vast te houden waardoor bij PKC’83 het geloof weg zou zakken, en daar waar er mogelijkheden zouden komen middels bv een snelle counter een 4e doelpunt te maken. Doordat wij verdedigend na rust niet scherp genoeg begonnen werd deze afspraak al snel te niet gedaan. PKC’83 creëerde een overwicht doordat ze sneller en meer naar voren gingen spelen en veelal de ’vallende’ bal wonnen waardoor we even niet onder de druk uitkwamen.Gevolg was dat  PKC’83 na 5 minuten een ,in mijn ogen ,terecht toegekende strafschop kreeg waardoor ze na 5 minuten de aansluitingstreffer al hadden.Vanaf dat moment zou het alle hens aan dek worden. Ondanks dat we nog vele goede kansen kregen de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar dit helaas niet deden, lieten we PKC’83 in de 70e minuut tot 3-2 terug komen.

Het werd een spannende slotfase waarin we allemaal keihard moesten werken de 3-2 over de streep te trekken. Even leek het ons mee te zitten omdat PKC’83 een rode kaart kreeg en dus met 10 man verder moest, maar lang hebben we daar niet van kunnen genieten omdat we even later zelf ook middels een tweede gele kaart met 10 man kwamen te staan en er dus op het hele veld weer druk was. Met hangen en wurgen hielden we de voorsprong vast en haalden zo 3 hele belangrijke punten.

We hebben de 1e finale gehad en gewonnen. Met nog 3 finales te gaan hebben we iets meer lucht maar zijn we alles behalve zeker van klasse behoud. We moeten ons vasthouden aan deze mooie overwinning van het collectief en elke aankomende finale super scherp zijn.Als we dat doen hoeven we nergens bang voor te zijn.Een compliment voor de echte excelsior’31 supporters die de gehele wedstrijd goed hoorbaar waren en achter de ploeg bleven staan. Mooi om te horen en te zien ondanks dat we het moeilijk hadden in de laatste fase van de wedstrijd en er in de 2e helft weinig sprake meer was van combinatievoetbal van onze kant. Op naar de volgende wedstrijd tegen Be Quick’28 in Zwolle.   Kalender icoon maandag 20 april 2009 / Algemeen